Cuina Mediterrània

Cal posar a prova les receptes d´un llibre de cuina mediterrània? Doncs depèn. Si es tracta del típic llibre amb les receptes de sempre diria que segurament no, però si es tracta d´un llibre que ofereix una mirada diferent, un enfoc dirigit cap a zones no tan clàsiques de les que normalment surten en llibres de receptes. Aquest llibre és un exemple d´una mirada diferent, d´un voler mostrar sobretot la cara més oriental d´aquesta cuina, oriental i africana. Receptes del Marroc, Tuníssia, Líban també són receptes mediterrànies, i va ser el que més em va cridar l´atenció d´un llibre extens que òbviament també té receptes clàssiques i receptes prescindibles. Amb la sel.lecció que us ofereixo he volgut recollir, doncs, les que a priori més m´han agradat, i dic “a priori” perquè en el moment d´escriure aquesta presentació no n´he tastat pas gaires precisament…Me´n surten, de moment, 120, potser més endavant en faig una ampliació, i el que sí faré serà dividir-les segons són presentades al llibre….no quan les faci, però.

ENTRANTS FREDS

Entremesos d´hortalises (antipasti)

Rotllets de fulles de parra

Zeytin piyazi

Migas ruleras

Xatonada

Carpacio d´escamarlans amb vinagreta de cítrics

Crema de carbassó amb tàrtar de tonyina

Amanida riviera al vinagre balsàmic

Tomàquets sorpresa amb escamarlans

Pop marinat

Kisir

Amanida ganaria

Musclus i gambes amb chermoula

ENTRANTS CALENTS

Carxofes a la romana

Mongetes verdes arrabossades

Cors de carxofa amb xipirons

Duo de llenties i vieires amb cítrics

Amanida d´espinacs

Milfulles de carxofa amb formatge de cabra

Musclus gratinats amb tomàquet

Pastissets de patata de Pessah

Trio de mini brick a la tunissina

Sopa de bolets a la catalana

Strozapretti amb mató

Feta Sagamaki

Prasopita de Kozarui

Sfougato de Mytilene (carbassó al forn amb feta)

Pastís de xai de la Canea

Börek a l´estil Divan

Börek de Mizyal

Manti del palau del sultan

Zeytin böregi

Pazi mihlamasi (bledes amb menta i ous)

Kebab d´albergínia

Briouates de jban amb olives i cilantre

M´hancha de pollastre i fruits del mar

Ojja de nabeul amb gambes

SOPES/TAJINS

Bouillabaisse de Miramar

Sopa de musclus de Bouzigues

Minestra primavera

Sopa de cigrons del Shabbat

Zuppa picena

Sopa de crancs tal-grottli

Ezo geli (sopa de llenties i arròs)

Sopa de iogur turca

“chorba” de peix del Mediterrani

Ftir el euch (sopa de verdures amb xai)

Hlalem amb carxofes (sopa de pasta amb xai i cigrons)

El tajin del bey (pudding d´espinacs, ricotta i xai)

Tajin d´albergínia i xai

“Chorba” mediterrània (sopa de pasta fina, peix i marisc)

“Chorba” d´essaouira (sopa de llobarro, fonoll, api i ceba)

Harira amb arròs i figues seques (sopa amb cigrons i pollastre)

Harira fassia (sopa amb carn, cigrons…)

Tajin de lluerna d´Agadir

Tajin de xai amb ametlles i prunes

Tajin de guatlles de l´Atlas

PASTA, ARROS I CUSCUS

Lassanya de La Rucola (lassanya vegetariana)

Paccheri amb ragú de xai (pasta gran tubular)

Culurgionis (pasta fresca casolana farcida de formatge i patata)

Pilaf de bulgur amb llenties i ou ferrat

Pilaf del mar Egeu (amb pop i bledes)

Borghol bil aluch (bulgur amb cigrons i xai)

Cuscus de calamars farcits

Cuscus bil meslén (amb xai, cigrons i verdures)

Alcuzcuz farfucha (amb fonoll)

Gratén de macarona (amb pollastre)

La cucella de Rafik Tlatli (“paella” de cuscus)

PEIX I MARISC

Bacallà amb cigrons, espinacs i ou dur

Bullinada de xipirons

Suprema de llobarro al sabayón d´anís verd

Filets de molls a l´estil de Castellaras

Peix planxa amb verdures i salsa de taronges sanguínies

Pota de mar a la provençal (rap)

Molls amb tomàquet i olives negres

Llobarro amb fonoll i suc de bouillabaisse

Calamars farcits de verdures i escamarlans

Rap amb albergínia i salsa de pebrots

– Sardine in saor

Sardines farcides amb mató

Tians de llobarro amb formatge i coulis de tomàquets

Filets de turbó amb boreto i polenta

Truita amb salsa de taronja

Tonyina a la ghiotta

Llobarro amb verdures a l´estil d´Apolo

Rap i musclus amb carbassó

Orada amb api i salsa avgolemono

Turbó amb fonoll

Pop amb pasta petita

Sípia amb salsa oxymeli

Verat a l´estil cauchi

Llobarro de Karaburun

Pilaki de bonitol

Peix de Sant Pere al safrà

Molls amb pesto d´anous i polenta

Kefta de peix

Sardines farcides a la manera de Susa

Broxetes de peix d´Essaouira

Calamars farcits a la tangerina

Llobarro farcit a la marroquina

Pagell a l´estil r´bati

Peix a l´estil jueu

Calamars estofats

CARNS I AUS

Gallina en pepitoria

Carrilleras de vedella amb vi de la Rioja

Cabrit amb chichoumay

Cua de bou amb cigrons

Sartenada de xai d´Anatolia

Estofat de vedella amb festucs

M´chaluat (espatlla de xai especiada)

Perdiu amb vi de les Rias Baixas

Kourdass de pollastre, xampinyons i ceba

Parmentier de conill 

Xai all´abruzzese

Conill al safrà

Ossobuco amb risotto a la milanesa

Pollastre amb ceba i ras el hanout

Vedella alla barbaricina

Moussaka

Pollastre amb formatge

Patates yogurtlu (amb xai, cigrons i salsa de iogur)

Aknef (cuixa de xai amb pasta de sopa i carxofes)

Ragú tunissià de Merguez

Mandonguilles tangerines del shabat

Espatlla de xai amb prunes i orellanes

Cuixa de conill farcida i confitada amb crema d´all i panisses

Pollastre kedra

Conill a la crema de ceba i llagostins

Ragú de xai a la llimona

M´rouria de Fez (xai estofat amb ametlles)

POSTRES

Pomes al forn amb polenta a la vainilla

Panna cotta amb coulis de maduixa

Fanouropita

Ricotta a la taronja


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: