Tajin del bey (99/135)

Una petita gran delicia en forma de pudding de carn de xai amb espinacs, ricotta i julivert…bo no, el següent!

Ingredients:

mig kilo d´espinacs (tranquilament, dels congelats)

150 gr de ricotta

150 gr de gruyere ratllat

6/8 ous

50 gr de julivert picat

250 gr de carn de xai picada

1 ceba

2 dents d´all

una cullerada de cilantre mòlt

sal, pebre

salsa de tomàquet (opcional): mig kilo de tomàquets, una ceba, una pastanaga, farigola, llorer, all, tomàquet concentrat, aigua, cansalada

Preparem primer el farcit base, que després el barrejarem amb tres ingredients principals, a base de carn de xai picada, ceba i alls. Ho sofregim tot junt, afegim el cilantre mòlt i ho reservem.

Bullim els espinacs i els barregem amb una tercera part del farcit base. Barregem la ricotta amb el gruyere i hi afegim una tercera part del farcit base. La tercera part que ens queda ho fem amb julivert. A cada barreja hi hem posat dos ous, si voleu un més per banda, però crec que amb 6 en total n´hi ha prou.

Posem a escalfar el forn a 180 i disposem una plata amb aigua per coure-ho al bany maria. Posem en un motlle primer la barreja d´espinacs, al mig la de formatges i a sobre de tot la de julivert, i mentre es cou preparem una salsa de tomàquet casolana: escaldem, pelem i treiem les llavors dels tomàquets mentre es va fent un sofregit de ceba i pastanaga amb una mica de cansalada picada fina. Afegim el tomàquet juntament amb el concentrat, remenem bé, afegim les herbes i aigua fins a cobrir i deixem coure a foc mitja una mitja hora. passem pel xino i reduim si es necessari i tindrem el complement perfecte per a un pudding boníssim!

IMG_5587

~ per picanyol a 04/03/2014.

Una resposta to “Tajin del bey (99/135)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: