Tajin del bey (99/135)
Una petita gran delicia en forma de pudding de carn de xai amb espinacs, ricotta i julivert…bo no, el següent!
Ingredients:
mig kilo d´espinacs (tranquilament, dels congelats)
150 gr de ricotta
150 gr de gruyere ratllat
6/8 ous
50 gr de julivert picat
250 gr de carn de xai picada
1 ceba
2 dents d´all
una cullerada de cilantre mòlt
sal, pebre
salsa de tomàquet (opcional): mig kilo de tomàquets, una ceba, una pastanaga, farigola, llorer, all, tomàquet concentrat, aigua, cansalada
Preparem primer el farcit base, que després el barrejarem amb tres ingredients principals, a base de carn de xai picada, ceba i alls. Ho sofregim tot junt, afegim el cilantre mòlt i ho reservem.
Bullim els espinacs i els barregem amb una tercera part del farcit base. Barregem la ricotta amb el gruyere i hi afegim una tercera part del farcit base. La tercera part que ens queda ho fem amb julivert. A cada barreja hi hem posat dos ous, si voleu un més per banda, però crec que amb 6 en total n´hi ha prou.
Posem a escalfar el forn a 180 i disposem una plata amb aigua per coure-ho al bany maria. Posem en un motlle primer la barreja d´espinacs, al mig la de formatges i a sobre de tot la de julivert, i mentre es cou preparem una salsa de tomàquet casolana: escaldem, pelem i treiem les llavors dels tomàquets mentre es va fent un sofregit de ceba i pastanaga amb una mica de cansalada picada fina. Afegim el tomàquet juntament amb el concentrat, remenem bé, afegim les herbes i aigua fins a cobrir i deixem coure a foc mitja una mitja hora. passem pel xino i reduim si es necessari i tindrem el complement perfecte per a un pudding boníssim!
Reblogged this on Celler-Adocse.