Zeytin böregi (84/135)
Sota aquest nom s´amaga una senzilla pasta fullada d´olives i carn picada de xai, amb espècies i altres elements amb poderosa presència com la melassa de magrana, un gust definitivament especial i que condiciona realment el sabor del plat. Al meu entendre, a millor. Són com una mena d´”empanadilles” però sense tancar-les del tot.
Ingredients:
100 gr d´olives verdes sense pinyol (a la recepta original en posen 250!)
200 gr de carn de xai picada
1 ceba
un bon grapat d´anous
una cullerada de pebre vermell
1 o 2 cullerades de melassa de magrana
1 paquet de pasta fullada (la pre-cuinada)
sal, pebre
Fem un sofregit amb la ceba i les olives. Afegim la carn. Quan sigui cuita incorporem les anous, el pebre vermell, salpebrem i deixem coure uns minuets més. Fora del foc afegim la melassa. Reservem. Estirem la pasta fullada a fi de fer-la una mica més fina de com vé (que, de fet, està ja força bé) i fem rodones amb un motlle. Posem el farciment com més a menys omplint mitja lluna i ho tapem, sense segellar-ho, amb l´altra meitat. Enfornem 20 minuts a 200 graus. Pot ser un aperitiu, un entrant o un plat principal. Molt bo!