Zeytin böregi (84/135)

Sota aquest nom s´amaga una senzilla pasta fullada d´olives i carn picada de xai, amb espècies i altres elements amb poderosa presència com la melassa de magrana, un gust definitivament especial i que condiciona realment el sabor del plat. Al meu entendre, a millor. Són com una mena d´”empanadilles” però sense tancar-les del tot.

Ingredients:

100 gr d´olives verdes sense pinyol  (a la recepta original en posen 250!)

200 gr de carn de xai picada

1 ceba

un bon grapat d´anous

una cullerada de pebre vermell

1 o 2 cullerades de melassa de magrana

1 paquet de pasta fullada (la pre-cuinada)

sal, pebre

Fem un sofregit amb la ceba i les olives. Afegim la carn. Quan sigui cuita incorporem les anous, el pebre vermell, salpebrem i deixem coure uns minuets més. Fora del foc afegim la melassa. Reservem. Estirem la pasta fullada a fi de fer-la una mica més fina de com vé (que, de fet, està ja força bé) i fem rodones amb un motlle. Posem el farciment com més a menys omplint mitja lluna i ho tapem, sense segellar-ho, amb l´altra meitat. Enfornem 20 minuts a 200 graus. Pot ser un aperitiu, un entrant o un plat principal. Molt bo!

IMG_5349

~ per picanyol a 08/02/2014.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: