Calamars estofats (100/135)
Els calamars farcits m´apassionen. De carn, de peix, de verdures…del que sigui, els trobo brutals. I així com us els presento avui, estofadets al forn amb un brou de peix poderós i un senzillíssim farcit de tomàquet, all i pa són senzillament sorprenents!
Ingredients:
4 calamars grossos
350 gr de tomàquet cherry
100 gr de pa de motllo
pebre vermell
1 dent d´all
un vas de vi blanc
mig litre aprox de brou de peix
sal, pebre
Netegem bé els calamars i tallem ben petits els tentacles, les potes vaja. Les saltegem amb l´all i tot seguit hi afegim els tomàquets cherry partits per la meitat i el pa de motllo tallat a daus. Ho salpebrem tot posant-hi també pebre vermell a discreció. Quan ho tenim tot ben sofregidet farcim els calamars amb aquesta farsa i els posem en una safata per anar al forn. Mullem amb vi i el brou de peix, ho cobrim amb paper d´alumini i ho fornegem 40 minuts a 170 graus, donant-lis la volta cap a la meitat de cocció. Reservem els calamars al forn, colem la salsa i la fem reduir fins que tingui una bona consistència. Bons de veritat!
Reblogged this on Celler-Adocse.