M´chaluat (estofat de xai especiat) 109/135

Cap secret, senyors, només una acertada sel.lecció d´espècies, una bona maceració i una correcta cocció del que en definitiva és un boníssim estofat de xai amb patates.

Ingredients:

xai desossat, un quilo aprox, cuixa mateix

uns brins de safrà

1 cullerada sopera de pebre vermell

1 cullerada sopera de cúrcuma

1 branca de canyella

brou de xai

sal, pebre

oli extra verge

2 patates

Posem a macerar la carn, tallada a daus, amb sal i pebre i la resta d´espècies. Hi afegim també oli d´oliva i, si en trobeu, aigua de flor de taronger barrejada amb brins de safrà, que haurem tingut macerant unes hores abans. Jo no en vaig trobar…

Una hora més tard saltegem la carn, mullem amb el brou i deixem coure durant uns cinquanta minuts. Quan en manquin 20 afegir-hi les patates tallades a daus, remenem bé i seguim amb la cocció fins que les patates estiguin cuites i la carn estigui toveta.

IMG_5758

~ per picanyol a 21/03/2014.

Una resposta to “M´chaluat (estofat de xai especiat) 109/135”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: