M´chaluat (estofat de xai especiat) 109/135
Cap secret, senyors, només una acertada sel.lecció d´espècies, una bona maceració i una correcta cocció del que en definitiva és un boníssim estofat de xai amb patates.
Ingredients:
xai desossat, un quilo aprox, cuixa mateix
uns brins de safrà
1 cullerada sopera de pebre vermell
1 cullerada sopera de cúrcuma
1 branca de canyella
brou de xai
sal, pebre
oli extra verge
2 patates
Posem a macerar la carn, tallada a daus, amb sal i pebre i la resta d´espècies. Hi afegim també oli d´oliva i, si en trobeu, aigua de flor de taronger barrejada amb brins de safrà, que haurem tingut macerant unes hores abans. Jo no en vaig trobar…
Una hora més tard saltegem la carn, mullem amb el brou i deixem coure durant uns cinquanta minuts. Quan en manquin 20 afegir-hi les patates tallades a daus, remenem bé i seguim amb la cocció fins que les patates estiguin cuites i la carn estigui toveta.
Reblogged this on Celler-Adocse.