Cua de bou amb cigrons i panses (128/135)

Monumental recepta, ja ja. A la contundència de la cua de bou s´hi afegeixen els cigrons, més que interessant contrapunt, i les panses, que jo no vaig posar però que crec hi haguessin introduït un matís força interessant.

Ingredients:

Dues cues de bou

mig manat de cilantre fresc

200 gr de cigrons

2 cebes

mig manat de julivert

2 dents d´all

1 culleradeta de comí mòlt

1 culleradeta de pebre vermell

100 gr de panses

sal, pebre

Un litre i mig de brou de carn

Daurem primer les cues de bou i les reservem. Mentrestant haurem picat el cilantre i el julivert, i tallat ben petit l´all i les cebes. Fem un sofregit allà on hem daurat la carn i l´amanim amb sal, pebre, comí i pebre vermell. Recuperem la carn, l´incorporem a la cassola, cobrim amb el brou i deixem coure a foc lent unes tres hores, fins que veieu que la carn se separa de l´os. Quan manqui una hora hi poseu els cigrons, el julivert i el cilantre, i quan en faltin deu les panses, remullades bé amb aigua bé amb vi ranci o el que tingueu a mà. Quan la carn estigui llesta la decantem, juntament amb la ceba i els cigrons, colem el brou que quedi i el reduim fins que tingui textura de salsa.

Boníssim resultat, necessari acompanyar-ho amb un bon vi, preferentment un Montsant o un Priorat.

IMG_5996

~ per picanyol a 02/05/2014.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: