Alcuzcuz farfucha (38/135)
Totes aquestes paraulotes són per definir un cuscus vegetal on l´element més destacat és una salsa picant molt bona…també la presència de fonoll, tot i que jo hi he posat la part blanca, el bulb, i una de les “gràcies” de la recepta es posar-hi molt fonoll fresc però només la part verda. En qualsevol cas jo us ho explico i hi poseu el que vulgueu!
Ingredients:
4 racions de cuscus
2 bulbs de fonoll
tot el fonoll verd que trobeu…les fulles, vaja
2 grans d´all
2 tomàquets
2 cebes tendres
2 cullerades soperes de tomàquet concentrat
2 bitxos grans secs
1 cullerada sopera de cilantre mòlt
1 cullerada de harissa
Comencem fent la salsa. Sofregim les cebes i els tomàquets tallats a trossos i en pocs minuts hi afegim el tomàquet concentrat, la harissa, els grans d´all xafats i els bitxos. Cinc minuts més tard hi afegim un vas d´aigua i el cilantre. Salem i deixem coure fins que quedi molt poca aigua, llavors ho passem pel xino i reservem. Escalfem aigua i fem al vapor el fonoll, i fem el mateix amb la sèmola (el cuscus)…bé, el mateix no, la barregem amb la meitat de líquid respecte a la quantitat de sèmola i en pocs minuts s´haurà xupat tota l´aigua. Si teniu fonoll verd el barregeu amb la sèmola i el bulb del fonoll tallat petit i la salsa. Pica. Però està molt bo.