Pop amb pasta petita (9/135)
Gran combinació! No hi havia pensat mai i és francament bona, sobretot si heu pogut comprar un bon pop i fer-lo a casa, èxit assegurat!
Ingredients:
1 pop roquer mitjà/gran
500 gr de tomàquet triturat
350 gr de pasta petita (una mena de macarrons tallats molt petits)
una ceba
sal, pebre
oli
2 grans d´all
una branqueta de canyella
Primer de tot farem el pop. Posem una olla gran a escalfar amb força aigua i quan arrenqui el bull hi posem el pop, retirant-lo tot seguit i repetint la mateixa jugada tres vegades. A continuació el deixem coure a foc mitja entre mitja hora i quaranta cinc minuts, per tant mentrestant fem un sofregit de ceba i quan sigui ben rossa hi afegim els alls laminats i una branca de canyella. Pocs minuts després, torn del tomàquet. Deixem coure fins que veiem que el sofregit està al punt, i com que va a foc lent doncs posem aigua al foc en un altre cassó, més aviat cassola, per bullir la pasta. Si us ho munteu bé més o menys tindreu el pop cuit al mateix temps, més o menys, que la pasta cuita i el sofregit al punt. Més o menys…
Talleu el pop a trossos petits, el barregeu amb el sofregit, si cal hi afegiu una mica d´aigua i deixeu coure uns minuts. Tireu-ho a la cassola de la pasta, ja cuita i amb un dit d´aigua de la cocció, barregeu bé i serviu. Opcionalment podeu posar-vos parmesà ratllat…que…sí…queda de conya, clar!