Tajin de xai amb prunes i ametlles (76/135)

Boníssim plat, una mena de guisat de xai on al final s´hi posen unes ametlles i unes prunes que li donen el toc definitiu. Important que tingueu un bon brou per a la cocció de la carn, prèviament marcada, i si pot ser que sigui de xai mateix.

Ingredients:

mig kilo de xai desossat (del costellar, cuixa…)

1 ceba grossa

2 grans d´all

1 manat de julivert

1 manat de cilantre

una mica de gingebre en pols

2 branques de canyella

un xic de safrà

150 grams de prunes sense pinyol

100 grams d´ametlles torrades

entre mig i un litre de brou de xai

una bresa x al brou (ceba, pastanaga, api, porro)

Si teniu temps i ganes comenceu fent un brou de xai. Primer daureu bé els ossos, els reserveu i mulleu amb una mica de vi negre. Tot seguit poseu a la cassola la bresa, amb totes les verdures tallades petites, i la sofregiu. Quan sigui ben daurada hi torneu a posar els ossos i deixeu coure a foc lent entre dues i tres hores (dependrà del temps que tingueu, dues hores mínim).

Marqueu la carn en una cassola, la reserveu i hi feu un sofregit d´all i ceba. Afegiu totes les espècies i les herbes, doneu unes voltes i recupereu la carn. Unes quantes voltes més i mulleu amb el brou, a cobrir. Deixeu coure, tapat, una mitja hora ben bona, si cal uns minuts més. A partir dels 25 minuts de cocció hi afegiu les prunes i les ametlles, destapeu i que redueixi el brou a fi de tenir més consistència de salsa. Quan veieu que això passa el plat estarà llest, i us en llepareu els dits!

IMG_5287

~ per picanyol a 31/01/2014.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: