El menjar de la familia (receptes casolanes cuinades al Bulli)

“El menjar de la familia” és un excel.lent llibre que ha sortit aquest passat Nadal i que son (crec recordar) 30 menús (potser uns quants més) del “menjar de familia” de tots els cuiners i currantes en general del Bulli. Receptes assequibles, fantàstiques fotografies, molt bons consells, explacions super didàctiques i molt pràctiques, truquillos per fer preparats bàsics en la cuina catalana (picades, sofregits, brous…), pistes o més aviat clares indicacions de com organitzar-se, què comprar cada dia, què necessites exactament per fer el menú en qüestió, etc, etc. Alguna vegada faré el menú complert, vull dir que un que altre diumenge cuinaré a casa el menú complert que ells proposen (primer, segon i postres) tot i que no el publicaré a la vegada (però ho comentaré).

Abans de posar la llista de receptes sel.leccionades recomanar de nou l´adquisició del llibre i comentar que ja n´he cuinat una, llenties amb salmó, de resultats espectaculars…bé, molt bons, tampoc ens passem…

Pollastre al “mole rojo” amb arròs a la mexicana

– Mango amb iogur a la xocolata blanca

– Risotto al safrà amb làmines de xampinyons

– Potes de gall dindi a la catalana

– Alberginia al forn amb vinagreta de miso

– “Tiradito” de corvina (o un altre peix blanc o blau)

– Ossobuco a la milanesa

– “Jurel” amb vinagreta mediterrània

– Aletes de pollastre al ajillo amb bolets

– Amanida alemanya

– Vedella guisada al curry thai

– Dorada al vapor a la japonesa

– “Cochinita pibil”

– Noodles

– Magret d´ànec amb chimichurri

– Suquet de verat

– Costelles de porc amb salsa barbacoa

– Gaspatxo

– Arròs negre amb sèpia

– Cigrons amb espinacs i ou

– Guatlles amb cuscus a la marroquí

– Peres caramelitzades amb gelat de gers

– Taronges amb mel, oli d´oliva i sal

– Musclus a la marinera

– Arròs d´ànec

– Llenties guisades amb salmó

– “Carrillera” de vedella al vi negre i mostassa

– Amanida “Waldorf”

– Fideus caldosos amb musclus

– Arròs amb llet

– “Tocinillo de cielo”

– “Tarta de Santiago”

– Plàtan a la llima

– Arròs caldòs de crancs

– Samfaina amb bacallà

– Flam de coco

– “Montadito” de bacallà i pebrot verd

– Sardines al sèsam amb amanida de pastanaga

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: