El menjar de la familia (receptes casolanes cuinades al Bulli)
“El menjar de la familia” és un excel.lent llibre que ha sortit aquest passat Nadal i que son (crec recordar) 30 menús (potser uns quants més) del “menjar de familia” de tots els cuiners i currantes en general del Bulli. Receptes assequibles, fantàstiques fotografies, molt bons consells, explacions super didàctiques i molt pràctiques, truquillos per fer preparats bàsics en la cuina catalana (picades, sofregits, brous…), pistes o més aviat clares indicacions de com organitzar-se, què comprar cada dia, què necessites exactament per fer el menú en qüestió, etc, etc. Alguna vegada faré el menú complert, vull dir que un que altre diumenge cuinaré a casa el menú complert que ells proposen (primer, segon i postres) tot i que no el publicaré a la vegada (però ho comentaré).
Abans de posar la llista de receptes sel.leccionades recomanar de nou l´adquisició del llibre i comentar que ja n´he cuinat una, llenties amb salmó, de resultats espectaculars…bé, molt bons, tampoc ens passem…
– Pollastre al “mole rojo” amb arròs a la mexicana
– Mango amb iogur a la xocolata blanca
– Risotto al safrà amb làmines de xampinyons
– Potes de gall dindi a la catalana
– Alberginia al forn amb vinagreta de miso
– “Tiradito” de corvina (o un altre peix blanc o blau)
– “Jurel” amb vinagreta mediterrània
– Aletes de pollastre al ajillo amb bolets
– Vedella guisada al curry thai
– Dorada al vapor a la japonesa
– Magret d´ànec amb chimichurri
– Costelles de porc amb salsa barbacoa
– Guatlles amb cuscus a la marroquí
– Peres caramelitzades amb gelat de gers
– Taronges amb mel, oli d´oliva i sal
– “Carrillera” de vedella al vi negre i mostassa
– “Montadito” de bacallà i pebrot verd
– Sardines al sèsam amb amanida de pastanaga