Tonyina a la ghiotta (111/135)

Recepta que es pot fer tant amb tonyina com amb peix espasa o emperador, és un clàssic de la cuina siciliana. De fet jo el feia molt molt semblant fa temps, d´un curs que vaig fer precisament de cuina siciliana.

Ingredients:

4 talls de tonyina /emperador

1 branca d´api

1 ceba

2 dents d´all

un bon grapat de tàperes

un altre bon grapat d´olives verdes sense pinyol, uns 50 gr

30 gr de panses

5 tomàquets

1 manat d´alfàbrega

1 manat de julivert

sal, pebre

Escaldem, pelem i treiem les llavors dels tomàquets. Els tallem a daus. Piquem les herbes, l´api, les olives, les panses i les tàperes, la ceba i els alls i en fem un bon sofregit. les olives i les herbes al final de tot. Fem la tonyina a la planxa, volta i volta, i hi posem a sobre el sofregit. Boníssim és poc, però clar, t´ha agradar el que s´hi posa…

IMG_5794

~ per picanyol a 25/03/2014.

Una resposta to “Tonyina a la ghiotta (111/135)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: