Ragú tunisià de Merguez (19/135)
Els “merguez” són una mena de mandonguilles allargades de vedella (però sense ou ni pa ratllat) amb unes espècies anomenades “tabel” que segurament són la clau del plat. Jo vaig posar alguns dels ingredients que conformen el “tabel” i el plat estava bo, però clar, segur que a Tunissia té un altre gust…
Mig kilo de carn de vedella o bou millor
1 ceba
una branca de julivert
1 gra d´all
100 gr de tomàquet concentrat
4 pebrots verds
20 gr de tàperes
200 gr de patates
tàbel (espècies de Tunissia: cilantre en gra, alcaravea, all sec, pebre vermell)
2 ous
sal i pebre
Posarem a coure els ous, deu minuts. Pelem la ceba, les patates, l´all i piquem el julivert, la ceba i l´all. Les patates les fem fregides i les reservem, igual que els ous durs. La resta ho barregem bé i juntament amb les espècies fem una mena de mandonguilles allargades. Les marquem, reservem i a la mateixa cassola hi sofregim un gra d´all, afegim el tomàquet i mullem amb una mica d´aigua. Uns minuts més tard hi posem tots els “menguez”, cobrim amb aigua i deixem coure uns vint minuts. Mentrestant fem el pebrots verds a la paella amb una mica d´oli, tallats a tires, i els afegim a la cassola juntament amb les patates fregides, les tàperes i els ous durs, ja quan manquin pocs minuts per acabar la cocció.