Espatlla de xai amb prunes i orellanes (56/135)

Sempre m´ha agradat la barreja de prunes i orellanes amb carn. Tradicionalment era amb pollastre però, per exemple, amb xai també queda boníssim…i si a sobre us curreu un brou de xai encara us quedarà més bo!

Ingredients:

1 espatlla de xai

uns brins de safrà

1 ceba

una cullerada de gingebre en pols

2 branques de canyella

mantega (opcional)

canyella en pols

una mica de cúrcuma

1 manat de cilantre fresc

1 manat de julivert

100 grams de prunes sense pinyol

100 grams d´orellanes

mig litre de brou de carn (vedella o xai)

Sofregim la ceba en una cassola on ens hi entri l´espatlla juntament amb les branques de canyella, el safrà  i la cúrcuma. En poc temps hi posem l´espatlla i deixem que s´impregni bé de les especies, i a més hi posem el jingebre i la canyella en pols. Deixem que la carn quedi ben marcada i mullem amb brou de xai, que no cobreixi . Tres quarts d´hora més tard hi afegim el julivert i el cilantre picats, deixem coure una mica per acabar afegint-hi finalment les prunes i les orellanes. Quan veiem que estan ben hidratats ho retirem tot de la cassola, fruites i carn, deixem reduir el brou fins a adquirir consistència de salsa, ajudant-nos de la mantega si es necessari.

IMG_5019

~ per picanyol a 02/01/2014.

Una resposta to “Espatlla de xai amb prunes i orellanes (56/135)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: