Espatlla de xai amb prunes i orellanes (56/135)
Sempre m´ha agradat la barreja de prunes i orellanes amb carn. Tradicionalment era amb pollastre però, per exemple, amb xai també queda boníssim…i si a sobre us curreu un brou de xai encara us quedarà més bo!
Ingredients:
1 espatlla de xai
uns brins de safrà
1 ceba
una cullerada de gingebre en pols
2 branques de canyella
mantega (opcional)
canyella en pols
una mica de cúrcuma
1 manat de cilantre fresc
1 manat de julivert
100 grams de prunes sense pinyol
100 grams d´orellanes
mig litre de brou de carn (vedella o xai)
Sofregim la ceba en una cassola on ens hi entri l´espatlla juntament amb les branques de canyella, el safrà i la cúrcuma. En poc temps hi posem l´espatlla i deixem que s´impregni bé de les especies, i a més hi posem el jingebre i la canyella en pols. Deixem que la carn quedi ben marcada i mullem amb brou de xai, que no cobreixi . Tres quarts d´hora més tard hi afegim el julivert i el cilantre picats, deixem coure una mica per acabar afegint-hi finalment les prunes i les orellanes. Quan veiem que estan ben hidratats ho retirem tot de la cassola, fruites i carn, deixem reduir el brou fins a adquirir consistència de salsa, ajudant-nos de la mantega si es necessari.
Reblogged this on Celler-Adocse.