La cucella de Rafik Tlatli (paella de cuscus) 108/135
Doncs sí, com no hi havia pensat mai abans? Tots o com a mínim uns quants ingredients clàssics de la paella (mixta) més algún de personal i en comptes d´arròs…cuscus. Funciona? Doncs sí.
Ingredients:
4 mides de cuscus, uns 140 grams aprox
4 talls de xai (els que vulgueu)
4 entrecuixes de pollastre
2 calamars mitjans
8 gambes
200 gr de musclus
2/4 talls de rap (depenent de la seva mida)
2 tomàquets
1 ceba
1 pebrot verd
2 dents d´all
1 cullerada sopera de tomàquet concentrat
una culleradeta de cafè de canyella
sal, pebre
brou de peix, un quart de litre/mig
Anem fent en una cassola tots els ingredients: primer el xai i el pollastre, després els calamars, el peix i el marisc. Ho reservem mirant de mantenir-ho calent, o intentant que es refredi el menys possible. Tot seguit comencem a fer el sofregit; primer la ceba, tot seguit els alls, el pebrot i finalment el tomàquet. Quan ho tenin tot força poxat hi afegim el tomàquet concentrat. Uns minuts més tard la sèmola, vaja, el cuscus i tot seguit la resta d´ingredients que teniem reservats, però sense barrejar-ho, a sobre. Mullem el cuscus amb el brou i ho deixem reposar fora del foc, tapat,cinc minuts.
quina pinta te… tot un encert fer-ho més lleuger amb el cuscús enlloc de l’
arròs