Hlalem amb carxofes (68/135)

La “hlalem” és una sopa tunissiana força consistent on a més de pasta de sopa hi ha carn de xai, herbes, cigrons i en aquesta ocasió carxofes. Es absolutament deliciosa, recomanable per a l´hivern 100%, i dies de tardor també, clar. Plat únic sense dubtes, tant per dinar (potser precedit d´una amanida) com per sopar (en menor quantitat).

Ingredients:

100 gr de pasta de sopa de pinyons

250 gr de carn de xai

4 carxofes

100 gr de cigrons (cuits)

1 manat d´api

1 manat de julivert

cilantre en fulla (opcional)

1 cullerada de tomàquet concentrat

brou de xai (o de carn…o del que vulgueu, la recepta original és però amb aigua) 1 litre

sal, pebre

Tallem el xai a trossos petits i els saltegem en una cassola on, tot seguit, hi posem l´api tallat a trossos petits, amb una mica de fulla i tot. Afegim una cullerada de tomàquet concentrat i ho mullem amb brou de xai. Quan comenci a bullir tireu-hi les carxofes tallades a quarts i, uns minuts més tard (deu/quinze) els cigrons amb el julivert picat i, si en teniu, cilantre. Tot seguit hi incorporem la pasta de sopa i ho deixem coure uns deu minuts més. Rectifiquem de sal i pebre i servim, bo de veritat! (la quantitat de brou és aproximada)

IMG_5102

~ per picanyol a 17/01/2014.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: