1080 receptes de cuina

Com explicava al text “Foodandfoot?” em disposo a disseccionar, a la meva manera, un dels llibres clàssics de la cuina española, “1080 recetas de cocina”. D´inspiració francesa, el llibre inclou tot tipus de receptes casolanes, entenent que receptes vol dir un bon estofat però també una salsa concreta, o vàries maneres de fer aquella salsa. No penso fer-les totes, ni molt menys. N´hi ha moltes que s´assemblen molt, que hi ha poquíssimes variacions entre elles, i d´altres que no son pas receptes. Vaja, per a mi la manera de flambejar les aus no és una recepta, ni la manera de buidar-les per dins ni de desplumar-les.

– Soldaditos de Pavía (tires de bacallà)
– Empanadilles
– “Empanada gallega”
– “Quiche lorraine”
– Bacallà ajoarriero
– Sopa russa de remolatxa
– Sopa marinera
– Suquet de peix
– Paella de bacallà
– Llenties guisades
– “Braç de gitano” de puré de patates, tonyina i maionesa
– “Braç de gitano” de puré de patates, peix i salsa de tomàquet
– Bacallà a bras (remenat de bacallà, ous i patates “palla”
– Macarrons a l´americana
– Macarrons amb espinacs
– Macarrons amb musclos al curry
– Canelons de tonyina, ou dur i xampinyons
– Canelons d´espinacs i ous durs
– Canelons de ragout
– Carxofes amb salsa
– Carxofes al forn amb pernil i beixamel
– Alberginies amb all
– Alberginies amb salsa gratinades
– Alberginies farcides amb xampinyons i beixamel
Alberginies i tomàquets al forn amb formatge ratllat
– Alberginies farcides de carn
– “Pisto” de carbassó amb tonyina
– Carbassons farcits de pernil dolç i tomàquet
– Carbassons amb puré de patates
– Remenat d´espinacs, gambes i ous
Porros al curry
– Tomàquets farcits d´ensaladilla russa
– Tomàquets farcits de sardines, pebrots verds i olives
– Puding de verdures
– Tres pisos de truites amb salsa de tomàquet
– Soufflé de formatge
– Bouillabaisse de patates i bacallà
– Bacallà amb espinacs i beixamel
– Bacallà amb pebrots i salsa de tomàquet

– Bacallà amb salsa verda
– Besug al forn amb tomàquets, ceba i xampinyons
– Bonitol amb ceba i tomàquet
– Marmitako
– Puding de bonitol fred
– Caldeirada
– Calamars a la seva tinta amb arròs blanc
– Calamars farcits
– Filets de llenguado amb espinacs, beixamel i llagostins
– Llenguado amb suc de taronja i ametlles picades
– Filets de llenguado al forn amb salsa de tomàquet, xampinyons, musclus i formatge ratllat
– Dorada a la sal
– Filets de lluç arrebossat amb maionesa verda
– Lluç “allat”
– Lluç a la catalana
– Cua de lluç farcida
– Lluç a la basca
– Rodanxes de lluç guisades amb xirles o cloïses
– Rap a l´americana amb tomàquet, cognac i vi blanc
– Papillot de rogers
– Sardines al forn farcides d´espinacs

– Sardines al forn amb vi blanc i pa ratllat
– Escabetx de sardines
– Truita de riu amb pernil, ametlles i all
– Truita de riu escabetxada

– Truita de riu “a la molinera”
– Cloïses a la marinera
– Poulette de musclos
– Musclos al curry
– Musclos amb mantega, all i julivert
– “Puding” fi de lluç
– “Puding” de peix amb patates i tomàquet
– Peix guisat a la marinera

– Rondanxes de lluç amb salsa verda

– Turbot al forn amb musclus
– Mandonguilles de peix
– Pastis de patata i varat
– Carn picada amb puré de patates i ous durs al forn
– Carn adobada i guisada amb vi negre
– Carn guisada amb vi negre (bourguignon)
– Rodó de vedella
– Filet mignon amb xampinyons i beixamel
– Vedella amb all i tomàquet

– Carn guisada amb tomàquets i olives

– Porc al forn amb pinya

– Pollastre guisat amb cebetes i tomàquets

– Llom de porc amb pomes
– Cuixa de xai pasqual farcida
– Gratinat de tonyina de llauna
– Espatlla de xai amb patata i ceba

– Xai guisat amb pastanagues i naps
– Espatlla de xai a la caçadora
– Guisat de pollastre amb tomàquets, pebrots verds i pinyons
– Pollastre amb llimona
– Pollastre amb llamàntol
– Pollastre al curry amb pinya
– Pollastre farcit a l´andalusa
– Pollo al ajillo
uc de taronja
– Pollastre amb salsa al curry
– Pollastre guisat amb cervesa i cebes
– Conill amb taronja
– Conill amb ametlles
– Conill guisat amb cebetes, tomàquets i pastanagues
– Conill guisat amb vi blanc

– conill guisat amb olives i ametlles
– Escabetx de conill
– Perdius estofades
– Perdius escabetxades

– Guatlles guisades
– Madalenes
– Pastes de té amb ametlles ratllades
– Braç de gitano
– Tarta de poma
– Tarta de llimona
– Pomes al forn amb ametlles
– Mousse de pomes amb natilles
– Bunyols de poma
– Torrijas
– Flam de coco

– Calamars a la romana

– Bonítol arrabossat amb maionesa verda

– Cua de lluç al forn amb tomàquets i formatge ratllat

– Mandonguilles

– “escalopins” arrabossats amb “picadillo” de xampinys

– Vedella amb pinya

– Vedella a la cassola amb bolets

– Pollastre amb porros i nata

– Pollastre amb salsa de xampinyons

– Pa de pessic amb llet i oli

– Steak tàrtar


Deixa un comentari