Pa de pessic amb llet i oli (141/164)
He de reconèixer que aquesta recepta la vaig fer pensant més en la Raquel, que també em va ajudar, que en mi mateix o en l´interès que podia tenir. De fet és un senzill pa de pessic que…va quedar una mica “portland”!
Ingredients:
2 ous
250 grams de farina
200 grams de sucre
1 tassa de llet
1 tassa d´oli
1 cullerada petita de llevat
una mica de margarina o oli per untar el motlle
pell de llimona ratllada
una mica de sal
Batre els ous en un bol, afegir-hi la llet, l´oli, el sucre i la pell de llimona ratllada. Barrejar bé. Afegir llavors la farina, la mica de sal i el llevat. Remenar molt bé fins aconseguir una massa homogenia, sense grumolls.
Untar el motlle amb oli o margarina , tirar-hi la massa i deixar-ho coure una hora, primer amb el foc no gaire fort (uns 160) i en uns 20 minuts pujar-lo fins a 200.
Bo…però necessari menjar-se´l sucat amb llet, o amb melmelada o…vaja, que va quedar molt espès, “mazacote”, massa dens.