Pollastre amb llamàntol (145/164)

La recepta original és amb llagosta, però al preu que va el bitxo aquest és molt millor fer-ho amb llamàntol. A més, si voleu que sigui molt bo ho heu de deixar coure força estona…i això seria malaguanyar la llagosta. No és que el llamàntol no quedés bo, al contrari, però es va reduïr molt…en benefici del gust final del plat, tot s´ha de dir.

Ingredients (5/6 persones):

2 llamàntols

3 cuixes (el “quarto” sencer)

1 ceba

3 tomàquets madurs

4 dents d´all grans i sense pelar

ametlles torrades

2 galetes

2 peces de xocolata

1 culleradeta de sucre

1 vas de xerès

oli, sal, pebre

Tallar el llamàntol a trossos. Daurar en una cassola de fang (si es té) el pollastre i tot seguir saltejar els trossos del llamàntol, especialment el cap, xafant-lo per a que deixi anar tot el seu suquillo. En aquest mateix oli i amb el cap inclòs sofregir la ceba  i els tomàquets, afegint-hi una mica de sucre. Tirar-hi el xerès i el pollastre i una mica més tard els trossos de llamàntol. tapar i deixar coure una horeta ben bona, fins que estigui ben amorosit, amb aquella pinta que indica que està boníssim abans de tastar-ho! Quan porti una mitja horeta afegir-hi la picada (els alls sofregits amb les ametlles i les galetes…a la recepta hi posa també fetge de pollastre) i uns minuts més tard la xocolata.

Impressionant!!! Es qüestió d´esperar a que els llamàntols estiguin d´oferta. A mi em van costar deu euros cada peça, i a vegades al meu mercat en trobes dos per 17 o 18. Val la pena!

~ per picanyol a 26/09/2011.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: