Broxeta de pollastre amb salsa de tomàquet i fruits secs (53/88)
Una senzillíssima recepta per, de nou, menjar pollastre d´una manera diferent a l´habitual. Podeu prescindir de la broxeta en sí i fer el pit a la planxa, sencer o millor en filets, amb la salsa, que està boníssima.
Ingredients:
2 pits de pollastre
Tomàquet triturat (1 pot petit)
150 gr de fruits secs (els que vulgueu, diferents millor)
2 cullerades d´herbes de Provença
1 cullerada de pebre vermell (picant o dolç)
1/2 culleradeta de pebre de cayena (si opteu pel pebre picant dolç només)
oli, sal, sucre
Bé, la veritat és que el procés meu de fer la salsa va fer diferent del que explica l´autor al llibre, ja que ell parteix de tomàquet natural i jo, tot i que també és natural, n´utilitzo de triturat. Començo sofregint-lo, afegeixo les espècies, sucre i sal i quan la salsa es comença a espessir llavors incorporo els fruits secs triturats, o xafats al morter. Els trossos de pollastre, en forma quadrada, a daus (grossos), vaja, els he marinat amb les herbes, sal, pebre i oli unes dues hores. També ho podeu fer la nit anterior. Llavors el poseu amb una broxeta pròpiament dita, escuradent llarg per més senyes, i els feu a la planxa, servint-ho amb la salsa per sobre.