Conill escabetxat (60/164)
Nou intent amb l´escabetx. Desprès de la gran triomfada amb les sardines i el fracàs amb les perdius era moment de veure com quedaven les coses. I…encara no li hem agafat el punt just, tot i que s´ha millorat!
Ingredients (4 persones):
1 conill tallat a trossos petits
1 vas d´oli
3 dents d´all (o algun més…)
2 fulles de llorer
10 grans de pebre
1 vas de vinagre de vi (vas de vi, no d´aigua…per que fa a la mida vull dir)
aigua, sal
Daurar els trossos de conill i a la mateixa cassola (jo el vaig fer a la “cocotte”) fegir-hi les fulles de llorer, els alls i els grans de pebre. Fora de foc afegir-hi el vinagre i l´aigua (unvas). Posar-hi els trossos de conill i tornar-ho al foc durant uns tres quarts d´hora aprox, a foc lent.
Es pot servir calent o fred. Jo ho vaig fer tebi tirant a calent, però al dia següent, deixant la cocotte a dins del forn tapada. Va quedar força bo, però massa avinagrat. En l´intent d´evitar que quedés aigualit se´m va anar la mà amb el vinagre. Hi vaig posar més oli del que diu la recepta, però en comptes de posar un vas petit (o de vi) de vinagre n´hi vaig posar un de gran, d´aigua. I cagada pastoret, massa gust de vinagre!