Bonítol arrabossat amb maionesa verda (130/164)
Fa poc vaig topar-me amb dos magnífics bonitols a la meva parada de peix del mercat…i me´ls vaig quedar tots dos. Amb un vaig fer el marmitako i amb l´altre vaig decidir fer dues receptes: una la que us ensenyo avui, l´altra, per més endavant, amb ceba i tomàquet.
Ingredients:
mig bonítol
2 ous
pa ratllat/farina de galeta
uns quants cogombrets
unes quantes tàperes
julivert
oli
Vaig demanar a la peixateria que em netegessin el bonítol i me´n fessin filets. Una meitat la vaig congelar i l´altra la vaig destinar a aquest plat, tan senzill com quan fem llom o pollastre arrabossat. O sigui, primer el passem per ou i desprès per pa ratllat. Fregir uns segons a foc fort per deixar-lo torradet per fora i cruet per dins. Per fer la maionesa verda afegim cogombrets, julivert i tàperes tallat tot molt petit a l´ou i l´oli. Aquesta maionesa es francament bona, el plat també però jo diria que em va agradar més el lluç arrabossat amb farina i ou (i aquesta mateixa maionesa) que aquest plat concret, que si el torno a fer serà subtituïnt el pa ratllat per la farina.