CUINA
Obro un nou “temari” dedicat a totes les receptes que he anat recopilant de la revista “Cuina”, tant les que surten al final amb una magnífica fitxa com les que es poden trobar d´altres maneres en apartats com els postres d´en Jordi Roca, els menús de la Carme Ruscalleda o altres aportacions. Fa uns quatre anys que la rebo i recentment vaig fer-ne una “criba” força important i diria que gairebé definitiva. Això sí, la llista que publico a continuació es pot anar allargant mes a mes perquè segueixo subscrit a la revista! Més o menys ho separo per servir de guia, tant a mi ( ja ja) com a qui tingui curiositat per saber el que em plantejo cuinar en el propers mesos (els plat no estan pas fets encara, per tant les receptes no estaran disponibles si no hi ha un link quan acosteu el ratolí al seu nom…).
ENTRANTS/APERITIUS
– Broqueta de verat, all tendre i carxofa amb salsa de soja i llima
– Caneló de codonyat amb formatge, pera i escarola
– Tapeta de sobrassada amb peres i formatge de cabra gratinat
– Alberginia, dashi de pesto, porro, api i blat de moro
– Xips de carxofa amb curry i herbes
PRIMERS (CREMES, AMANIDES, ETC)
– Crema de carbassa amb oli picant de taronja i coriandre/amb bolets de temporada i xips cruixents
– Crema de pastanaga i taronja amb guatlla
– Amanida de bacallà amb mongetes tendres i pebrots vermells
– Amanida de rap a l´estragó
– Crema d´alvocats amb meló gàl.lia, seitons i alga nori
– Crema de patata i bacallà amb tòfona i ou poxé
– Cireres, maduixes i tomàquet amb formatge de cabra
– Amanida de ruca, pop i vinagreta de sobrassada amb mel i pinyons
– Chana dhai (llenties estofades)
– Quixe de patata, ceba i manxego
– Sopa freda d´alvocat i coriandre
– Hiyajiru (sopa de peix oriental)
– Svekolnik (sopa freda de remolatxa)
-Bombes d´arròs de rossinyols, llonganissa i formatge
-Cigrons amb ceps i verdures
ARROSSOS, PASTA…
– Rigatoni amb sípia i trompetes de la mort
– Arròs cremós de musclos al safrà amb formatge curat de vaca
– Caneló d´ànec farcit d´arròs amb bolets
– Arròs al forn
-Arròs amb bolets i farigola
–Arròs caldòs amb conill i carxofes
-Nyoquis amb rovellons i salsa d´anacards i julivert
–Noodles amb crema de gambes i llet de coco
PEIXOS
– Cebiche de gambes amb llet de coco
– Cebiche nikkei
– Cebiche mixt de corball, pop, llagostins i musclos
– Cebiche modern de llobarro amb xips de moniato
– Caneló de tonyina invertit i crema de taronja i gingebre
– Galtes de rap amb nyoquis de carbassa
– Tartar de salmó amb meló i mango
– Cuscús de peix i marisc a l´estil sicilià
– Calamars farcits de bou de mar i salsa de cireres
– “Narial Jhinga” (curry de gambes i coco)
POLLASTRE, CONILL I ALTRES AUS
– Pularda “Demi-deuil”
– Pit de pollastre confitat amb mango i olives negres
– Cuixes de pollastre guisades amb peu de porc i escamarlans
– “Murgh biryani” (pollastre amb arròs indú)
– “Tandoori chicken” (pollastre típic de l´India)
– Pollastre amb suc i carxofes
– Pintada amb escamarlans
– Pollastre al curry tailandés
CABRIT, XAI I ALTRES CARNS VERMELLES
– Espatlleta de cabrit amb fondue de formatge
– Cabrit de tòrrec cuit sis hores amb mongetes del ganxet i menta
– Xai rostit farcit de prunes
– Tagin de xai amb fruita seca
– Espatlla de xai farcida amb carbassa i ceba
– Cuscús amb xai i fruita seca
– Filet de porc ibèric, poma i pera
– “Chateaubriand” amb salsa bearnesa
– Presa de porc a la brasa amb meló cantaloup i salsa pebrada
– Goulash de porc amb pebrot escalivat i xips de carxofes
– Fricandó de bou amb cervesa “stout” i bolets
-Bou a la borgonyona dins de pasta fullada
POSTRES
– Broqueta de fruita a daus i la seva crema sabaiona
– Trompetes de la mort amb fruites, mel i iogurt de cabra
– Pastís de gerds, vainilla i xocolata
– Tàrtar de pinya amb sopa de flor de taronger i gelat de marialluïsa
– Prèssec de pinyana i cardamom amb coca d´oli i formatge
– Milfulles de pomes del ciri i mató de la vall del brugent
– Poma al forn amb crema de taronja
– Pastís de pasqua
– Mousse de Llima
– Pastís de carbassa, coco i pastanaga
– Tatin de peres amb coulant de romaní
– Macarons de mandarina, mel i espígol
– Coulant de xocolata
– Bunyols de poma amb coulís de xocolata al curri
– Nespres amb mel i mató
– Milfulls de préssec al forn
– Milfulls de pera i gorgonzola
– Macarons de fruita de la passió
– Escuma de fruita de la passió
– Crema catalana de mango
– Canya d´alvocat i llima
– Crema mascarpone amb meló i menta
– Pa de pessic amb pastanaga i canyella
– Pavlova de magrana/de pera i cardamom
– Gelats de pal de llimona
– Cassoleta de crema de llimona
– Brownie de xocolata blanca
– Brownie de xocolata amb llet i fruita vermella
PANS I COQUES
– Coca de vidre
– Coca de llardons de la mocada
– Coca d´anís
– Coca de full amb xocolata negra
– Coca d´oli
– Pa de blat dur
– Llonguet
– Pa d´espelta amb avellanes torrades
– Pa de blat i sègol amb praliné d´avellanes, avellanes i prunes
– Carquinyolis