CUINA

Obro un nou “temari” dedicat a totes les receptes que he anat recopilant de la revista “Cuina”, tant les que surten al final amb una magnífica fitxa com les que es poden trobar d´altres maneres en apartats com els postres d´en Jordi Roca, els menús de la Carme Ruscalleda o altres aportacions. Fa uns quatre anys que la rebo i recentment vaig fer-ne una “criba” força important i diria que gairebé definitiva. Això sí, la llista que publico a continuació es pot anar allargant mes a mes perquè segueixo subscrit a la revista! Més o menys ho separo per servir de guia, tant a mi ( ja ja) com a qui tingui curiositat per saber el que em plantejo cuinar en el propers mesos (els plat no estan pas fets encara, per tant les receptes no estaran  disponibles si no hi ha un link quan acosteu el ratolí al seu nom…).

ENTRANTS/APERITIUS

Broqueta de verat, all tendre i carxofa amb salsa de soja i llima

– Caneló de codonyat amb formatge, pera i escarola

Tapeta de sobrassada amb peres i formatge de cabra gratinat

Croquetes de bacallà

Broqueta de musclu

– Alberginia, dashi de pesto, porro, api i blat de moro

– Xips de carxofa amb curry i herbes

 

PRIMERS (CREMES, AMANIDES, ETC)

Crema de carbassa amb oli picant de taronja i coriandre/amb bolets de temporada i xips cruixents

Crema de pastanaga i taronja amb guatlla

Amanida de bacallà amb mongetes tendres i pebrots vermells

– Amanida de rap a l´estragó

– Crema d´alvocats amb meló gàl.lia, seitons i alga nori

– Crema de patata i bacallà amb tòfona i ou poxé

Cireres, maduixes i tomàquet amb formatge de cabra

Amanida de ruca, pop i vinagreta de sobrassada amb mel i pinyons

Chana dhai (llenties estofades)

Quixe de patata, ceba i manxego

Sopa freda d´alvocat i coriandre

– Hiyajiru (sopa de peix oriental)

Ajoblanco

– Svekolnik (sopa freda de remolatxa)

-Bombes d´arròs de rossinyols, llonganissa i formatge

-Cigrons amb ceps i verdures

 

ARROSSOS, PASTA…

Rigatoni amb sípia i trompetes de la mort

Arròs cremós de musclos al safrà amb formatge curat de vaca

Caneló d´ànec farcit d´arròs amb bolets

– Arròs al forn

-Arròs amb bolets i farigola

Arròs caldòs amb conill i carxofes

-Nyoquis amb rovellons i salsa d´anacards i julivert

Noodles amb crema de gambes i llet de coco

 

PEIXOS

Bacallà fumat amb taronja

Cebiche de gambes amb llet de coco

– Cebiche nikkei

Cebiche mixt de corball, pop, llagostins i musclos

“Tiradito” d´orada

Cebiche modern de llobarro amb xips de moniato

Caneló de tonyina invertit i crema de taronja i gingebre

Romesco de bacallà

Verat amb raïm i anxoves

– Galtes de rap amb nyoquis de carbassa

– Tartar de salmó amb meló i mango

Cuscús de peix i marisc a l´estil sicilià

– Calamars farcits de bou de mar i salsa de cireres

– “Narial Jhinga” (curry de gambes i coco)

Rogers (molls) a la planxa amb rossinyols, puré cremós de moniatos i carbassa, emulsió de mandarina i ous de salmó.

Sípia a la bruta

Asmarris de sardina

Calamars amb alls negres

 

POLLASTRE, CONILL I ALTRES AUS

Escabetx de pollastre

– Pularda “Demi-deuil”

Pollastre de pagès farcit

Pit de pollastre confitat amb mango i olives negres

– Cuixes de pollastre guisades amb peu de porc i escamarlans

“Murgh biryani” (pollastre amb arròs indú)

“Tandoori chicken” (pollastre típic de l´India)

Pollastre amb suc i carxofes

– Pintada amb escamarlans

Pollastre al curry tailandés

Conill desossat i farcit

 

CABRIT, XAI I ALTRES CARNS VERMELLES

Xai a les fines herbes

Espatlleta de cabrit amb fondue de formatge

– Cabrit de tòrrec cuit sis hores amb mongetes del ganxet i menta

– Xai rostit farcit de prunes

Tagin de xai amb fruita seca

Espatlla de xai farcida amb carbassa i ceba

Cuscús amb xai i fruita seca

– Filet de porc ibèric, poma i pera

Garrí amb carbassa

“Chateaubriand” amb salsa bearnesa

Presa de porc a la brasa amb meló cantaloup i salsa pebrada

Goulash de porc amb pebrot escalivat i xips de carxofes

Fricandó de bou amb cervesa “stout” i bolets

-Bou a la borgonyona dins de pasta fullada

 

POSTRES

– Broqueta de fruita a daus i la seva crema sabaiona

– Trompetes de la mort amb fruites, mel i iogurt de cabra

– Pastís de gerds, vainilla i xocolata

– Tàrtar de pinya amb sopa de flor de taronger i gelat de marialluïsa

– Prèssec de pinyana i cardamom amb coca d´oli i formatge

– Milfulles de pomes del ciri i mató de la vall del brugent

Poma al forn amb crema de taronja

– Pastís de pasqua

– Mousse de Llima

Pastís de carbassa, coco i pastanaga

– Tatin de peres amb coulant de romaní

– Macarons de mandarina, mel i espígol

– Coulant de xocolata

– Bunyols de poma amb coulís de xocolata al curri

– Nespres amb mel i mató

– Milfulls de préssec al forn

– Milfulls de pera i gorgonzola

– Macarons de fruita de la passió

– Escuma de fruita de la passió

– Crema catalana de mango

– Canya d´alvocat i llima

– Crema mascarpone amb meló i menta

– Pa de pessic amb pastanaga i canyella

– Pavlova de magrana/de pera i cardamom

– Gelats de pal de llimona

– Cassoleta de crema de llimona

– Brownie de xocolata blanca

– Brownie de xocolata amb llet i fruita vermella

 

PANS I COQUES

– Coca de vidre

– Coca de llardons de la mocada

– Coca d´anís

– Coca de full amb xocolata negra

– Coca d´oli

– Pa de blat dur

– Llonguet

Pa d´espelta amb avellanes torrades

– “Challah” (pa jueu)

Pa de blat i sègol amb praliné d´avellanes, avellanes i prunes

– Carquinyolis

 

 

 

 

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: