Porc al forn amb pinya (109/164)

Novetat important en el receptari, he decidit fer una recepta amb porc. Apart d´una butifarra de tan en quan (sobretot si és de la Cerdanya) quasi mai en prenem, però en revisar el receptari inicial (cosa que he de tornar a fer perquè hi ha receptes que no vull fer…) vaig pensar que no pasava res per fer-ne un parell, i la veritta és que auesta primera ha resultat ser ben bona…

Ingredients (4 px):

1/2 kilo de llom de porc (aprox)

mostassa

llard

1 llauna de pinya en almivar

vi ranci/aigua

Salar el llom una hora abans de posar-lo al forn. Daurar-lo i abans de posar-lo al forn, en una safata ja calenta on s´hi haurà fos una mica de llard, s´unta tot amb mostassa. Una vegada dins del forn jo hi vaig posar la pinya, a trossets (la llauna era de pinya a trossos i no a rodanxes…), per sota i per sobre del llom i vaig tirar-hi vi ranci, operació que vaig repetir un parell de vegades durant els aproximadament 30 minuts que ho vaig tenir coent-se a 180 graus, coincidint amb els moments que donava la volta al rostit.

Per fer la salsa s´ajunta la que ha deixat anar el rostit, amb la inestimable col.laboració del vi ranci (també podeu utilitzar aigua…), amb l´almivar de la pinya en un cassó. Es porta a ebullició i s´hi tira una mica de maizena o de fècula de patata per espessir-la.

Super bo! A la recepta no posa la pinya a coure amb el llom…però jo crec que queda més bo i li dona un gustillo especial.

~ per picanyol a 14/07/2011.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: