Sopa marinera (159/164)
ufffffffff…molts dies sense cuinar…i molts dubtes respecte a aquesta recepta, que si valia la pena fer-la, que si era un desperdici utilitzar un quart de kilo de gambes per fer un brou, que si…al final va valer molt la pena, vaig utilitzar gamba llagostinera congelada i el que realment va picar va ser el tall de rap…en fi, un luxe de brou, no per a cada dia precisament.
Ingredients:
2 litres d´aigua
2 porros mitjans
1 ceba
2 tomàquets mitjans
1/2 kilo de gambes
1/4 de kilo de rap en un sol tall
llorer, safrà, sal, pebre, oli
2 dents d´all
pasta per a la sopa (fideus, galets…)
Posar dins d´una cassola gran una mica d´oli i quan estigui calent tirar-hi els porros i la ceba tallats ben petits. Uns cinc minuts més tard hi afegim els tomàquets pelats i sense llavors, donem unes quantes voltes i tot seguit ho rematem amb el llorer, els alls (xafats), l´aigua, les gambes (senceres) i el rap. Ho salem i deixem que arrequi el bull. Coure a foc fort durant quinze minuts.
Colem i reservem el rap i les gambes. Triturem el rap i la carn de les gambes amb una mica de brou, ho passem pel col.lador xinès i el suquillo que va sortint l´afegim al brou, igual que l´aconseguit de matxacar al morter els caps de les gambes. A la recepta diu que també al morter matxaquem uns brins de safrà amb una mica de brou…potser no cal, jo me´n vaig oblidar i el brou estava mega espectacular.
Una vegada tenim el brou llest el tornem a portar a ebullició i hi tirem la pasta que haurem escollit. Jo vaig triar galets perquè creia que no tenia fideus (que els tenia…) i va quedar boníssim!.