Sopes (fredes i calentes)

Les sopes m´agraden molt, d´estiu i d´hivern, fredes i calentes, dolces o salades. Des de sempre, igual que al meu pare, serà que vam nèixer el mateix dia…Fa poc em van regalar un llibre que tenia molt bona pinta quan el vaig descobrir en una llibreria del centre, i en mirar-me´l ja més detingudament vaig comprovar que efectivament era fantàstic, tant que he decidit disseccionar-lo quasi en la seva totalitat. He descartat obvietats com el gaspatxo tradicional o el brou de pollastre però a la mínima que he trobat interessant/bona la recepta l´he inclòs. Aquí us deixo la llista de totes les receptes que aniré fent d´aquest llibre, “Sopes (fredes i calentes)” de la Mariona Quadrada, amb fotos de Josep Borrell (magnífiques també)  i editat per Cossetània Edicions. Primer faré les fredes per una simple qüestió estacional i ja a la tardor aniré publicant les calentes, tot i que potser en cau alguna d´aquestes abans d´hora, més que res perquè ja fa temps que tinc el llibre i he anat provant cosetes. Espero que les gaudiu tant com jo, n´hi ha 69, potser en poso alguna més, però de moment ja n´hi ha un munt!

Consomé de llagostins amb quenelles

– Gaspatxo de poma àcida

– Crema de tomaca amb alfàbrega i xips de carbassó

– Salmorejo amb boletes especiades

 Gaspatxo de piquillos amb laminetes de bacallà

 

 Gaspatxo d´alberginia amb cruixent

– Gaspatxo de maduixots

Crema d´espàrrecs amb foie i tòfona

 

– Sopa de tomaca amb marisc

 

Parmentier trufat amb foie i consomé

– Gaspatxo de síndria

Sopa de galets farcits amb mussolina de lluç

 Gaspatxo verd amb bacallà

Sopa  de bolets i galets sorpresa

– Sopa de meló amb espàrrecs embolicats

Caldereta de rap

– Sopa de tomaca al diable

Cremeta de carxofa amb cruixents

– Crema d´api amb encenalls de parmesà

Escudelleta de bacallà

Sopa de ceba gratinada

Crema de musclus

Sopa Paul Bocuse

Crema de gambes amb cruixents

Crema de galeres

Sopa d´escamarlans i vieires

– Crema d´escalivada amb anxoves

Crema ràpida de patates i ceps

Sopa de ruca amb formatge de cabra

 

Brou d´escamarlans amb patates morades i festucs

– Crema de gallina amb ou poché

Sopa de marisc, crema i ous

Crema de camagrocs amb  pernil

 

– Sopa de tomaca amb boletes de formatge i olivada

Sopa oriental

Bullabessa senzilla

Tupí de peix

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: