Sopes (fredes i calentes)
Les sopes m´agraden molt, d´estiu i d´hivern, fredes i calentes, dolces o salades. Des de sempre, igual que al meu pare, serà que vam nèixer el mateix dia…Fa poc em van regalar un llibre que tenia molt bona pinta quan el vaig descobrir en una llibreria del centre, i en mirar-me´l ja més detingudament vaig comprovar que efectivament era fantàstic, tant que he decidit disseccionar-lo quasi en la seva totalitat. He descartat obvietats com el gaspatxo tradicional o el brou de pollastre però a la mínima que he trobat interessant/bona la recepta l´he inclòs. Aquí us deixo la llista de totes les receptes que aniré fent d´aquest llibre, “Sopes (fredes i calentes)” de la Mariona Quadrada, amb fotos de Josep Borrell (magnífiques també) i editat per Cossetània Edicions. Primer faré les fredes per una simple qüestió estacional i ja a la tardor aniré publicant les calentes, tot i que potser en cau alguna d´aquestes abans d´hora, més que res perquè ja fa temps que tinc el llibre i he anat provant cosetes. Espero que les gaudiu tant com jo, n´hi ha 69, potser en poso alguna més, però de moment ja n´hi ha un munt!
– Consomé de llagostins amb quenelles
– Crema de tomaca amb alfàbrega i xips de carbassó
– Salmorejo amb boletes especiades
– Gaspatxo de piquillos amb laminetes de bacallà
– Gaspatxo d´alberginia amb cruixent
– Crema d´espàrrecs amb foie i tòfona
– Parmentier trufat amb foie i consomé
– Sopa de galets farcits amb mussolina de lluç
– Sopa de bolets i galets sorpresa
– Sopa de meló amb espàrrecs embolicats
– Cremeta de carxofa amb cruixents
– Crema d´api amb encenalls de parmesà
– Crema de gambes amb cruixents
– Sopa d´escamarlans i vieires
– Crema d´escalivada amb anxoves
– Crema ràpida de patates i ceps
– Sopa de ruca amb formatge de cabra
– Brou d´escamarlans amb patates morades i festucs
– Crema de gallina amb ou poché
– Crema de camagrocs amb pernil
– Sopa de tomaca amb boletes de formatge i olivada