“El Comidista”
Ja…quin sentit té fer receptes d´un blog? Bé, en aquest cas receptes originariament publicades en un blog i recollides en un llibre. Doncs…el mateix que de fet fer-ho amb qualsevol altre llibre o qualsevol altra recepta apresa on sigui, en una classe o a casa d´un amic. Fer-la, compartir-la i apendre noves maneres de cuinar o senzillament noves receptes, noves idees. Renovar el receptari, el que sigui. Actualment El Comidista és un blog molt seguit que es publica a la web del diari El Pais, i el que a mi em va particlar gràcia és que fa ja uns quinze anys vaig coincidir professionalment en el mateix sector (la música) amb el seu autor. Llavors ell era el cap de música del famós suplement “El pais de las tentaciones” i jo el responsable de promoció d´una discogràfica catalana. 15 anys més tard ell és un “blogger” d´èxit, apart d´un super cuinetes, que a sobre viu a Barcelona i ha perfeccionat les seves tècniques ni més ni menys que a l´escola Hoffmann. I jo, bé, m´ho passo bé fent el que faig…Quan em van regalar el llibre me´l vaig mirar amb un xic d´escepticisme però de mica en mica vaig anar trobant-hi coses interessants , fins que aquest passat estiu (2012…per si trigo molt a fer-les) vaig començar a posar-ne en pràctica unes quantes i vaig descobrir que realment valien la pena, particularment una excel.lent amanida de meló, síndria, formatge feta, olives negres i menta (deliciosa és poc). I va ser fer la sopa de pastanagues “mora” i dir que havia de compartir aquella delícia. No havia fet encara cap foto així que tornaré a fer (amb molt de gust) les que ja he posat en pràctica i paral.lelament al receptari d´en Lladonosa i del curs de pasta aniré publicant la següent sel.lecció de receptes que he fet del llibre publicat sota el nom de “las recetas de el comidista”, i que us recomano de veritat, especialment als que (us penseu que) no sabeu cuinar o teniu ganes de començar a fer-ho.
Amanida de patates, romaní i “bacon”
Mandonguilles de xai i albergínia
Mandonguilles de xai amb menta
Mandonguilles de sardines amb llimona i menta
Carxofes farcides d´espinacs i ou
Escopinyes amb cilantre i llima
Bonitol al “oloroso” amb panses i pinyons
“Calabaguetis” amb all i bitxo
Galtes de vedella amb puré de poma i de patata
Conill amb pebrot i olives negres
Crema de carbassó i formatge Idiazábal
Crema de carbassa amb curry i llagostins
Amanida de carbassó, rúcula i anous
Amanida d´espinacs i salmó fumat
Amanida de mongetes i sardines
Amanida de llenties i escalivada
Amanida de remolatxa, seitons i ou
Amanida de síndria, meló i formatge feta
Espaguetis amb emperador i albergínia
Espinacs saltejats amb bolets i “migas”
Bruixa amb vinagreta d´advocat
Llobarro amb bolets i salsa de vi negre
Lluç arrabossat amb pebrots dolços
“Picantons” amb mandarina i llimona
Pollastre al curry vermell amb raïm i pinya
Pollastre amb formatge gorgonzola, taronja i pebre vermell
Lluerna amb cloïsses i “mojo” de cilantre
Sopa picant de pastanaga i coco
Vedella al vi negre amb xocolata
Tiramisú de mandarina, grosella i mora
Truita de patates i olives negres
Trio de verdures amb formatge feta i llimona
Fideus “udon” amb vedella i alberginies al vapor
Verdures agredolces amb romaní
Verdures amb salsa verda i cuscús
“Vitello tonnato” de la Sofía Loren