“El Comidista”

Ja…quin sentit té fer receptes d´un blog? Bé, en aquest cas receptes originariament publicades en un blog i recollides en un llibre. Doncs…el mateix que de fet fer-ho amb qualsevol altre llibre o qualsevol altra recepta apresa on sigui, en una classe o a casa d´un amic. Fer-la, compartir-la i apendre noves maneres de cuinar o senzillament noves receptes, noves idees. Renovar el receptari, el que sigui. Actualment El Comidista és un blog molt seguit que es publica a la web del diari El Pais, i el que a mi em va particlar gràcia és que fa ja uns quinze anys vaig coincidir professionalment en el mateix sector (la música) amb el seu autor. Llavors ell era el cap de música del famós suplement “El pais de las tentaciones” i jo el responsable de promoció d´una discogràfica catalana. 15 anys més tard ell és un “blogger” d´èxit, apart d´un super cuinetes, que a sobre viu a Barcelona i ha perfeccionat les seves tècniques ni més ni menys que a l´escola Hoffmann. I jo, bé, m´ho passo bé fent el que faig…Quan em van regalar el llibre me´l vaig mirar amb un xic d´escepticisme  però de mica en mica vaig anar trobant-hi coses interessants , fins que aquest passat estiu (2012…per si trigo molt a fer-les) vaig començar a posar-ne en pràctica unes quantes i vaig descobrir que realment valien la pena, particularment una excel.lent amanida de meló, síndria, formatge feta, olives negres i menta (deliciosa és poc). I va ser fer la sopa de pastanagues “mora” i dir que havia de compartir aquella delícia. No havia fet encara cap foto així que tornaré a fer (amb molt de gust) les que ja he posat en pràctica i paral.lelament al receptari d´en Lladonosa i del curs de pasta aniré publicant la següent sel.lecció de receptes que he fet del llibre publicat sota el nom de “las recetas de el comidista”, i que us recomano de veritat, especialment als que (us penseu que) no sabeu cuinar o teniu ganes de començar a fer-ho.

Amanida de patates, romaní i “bacon”

Mandonguilles de xai i albergínia

Mandonguilles de xai amb menta

Mandonguilles de sardines amb llimona i menta

Carxofes de la “nonna” Sara

Carxofes farcides d´espinacs i ou

Arròs melòs amb bledes

Escopinyes amb cilantre i llima

Albergínies amb tomàquet

Bonitol al “oloroso” amb panses i pinyons

“Calabaguetis” amb all i bitxo

Caponata

Galtes de vedella amb puré de poma i de patata

“Chipirones a la bilbaína”

Guatlles amb raïm i gingebre

Conill amb pebrot i olives negres

Xai al “chilindrón”

Crema de carbassó i formatge Idiazábal

Crema de carbassa amb curry i llagostins

Croquetes de “chipirons”

Ous al purgatori

Amanida de carbassó, rúcula i anous

Amanida d´espinacs i salmó fumat

Amanida de mongetes  i sardines

Amanida de llenties i escalivada

Amanida de remolatxa, seitons i ou

Amanida de síndria, meló i formatge feta

Espaguetis amb emperador i albergínia

Espinacs saltejats amb bolets i “migas”

Estofat de vedella al brandy

Bruixa amb vinagreta d´advocat

Cigrons amb gambes

Ous Benedict

Llobarro amb bolets i salsa de vi negre

Macarrons del cardenal

Marmitako casolà

Lluç arrabossat amb pebrots dolços

Musaka vegetariana

Pasta amb porros i anxoves

“Picantons” amb mandarina i llimona

“Pisto a la bilbaína” casolà

Pollastre al curry vermell amb raïm i pinya

Pollastre “batzoki”

Pollastre amb formatge gorgonzola, taronja i pebre vermell

Porros amb vinagreta picant

Raves al forn amb rúcula

Lluerna amb cloïsses i “mojo” de cilantre

Calamarsets amb favetes

Sopa mora de pastanaga

Sopa picant de pastanaga i coco

Vedella al vi negre amb xocolata

“Tigres”

Tiramisú de mandarina, grosella i mora

Carn amb gingebre i sèsam

Truita de patates i olives negres

Trio de verdures amb formatge feta i llimona

Fideus “udon” amb vedella i alberginies al vapor

Verdures agredolces amb romaní

Verdures amb salsa verda i cuscús

“Vitello tonnato” de la Sofía Loren


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: