Braç de Gitano (142/164)

Darrerament ja m´atreveixo quasi amb qualsevol postre. Amb aquest temia especialment el moment de donar-li forma, però al final no va ser gaire complicat. Recordo que no vaig fer bé un pas important  que fins i tot podia haver arruinat el postre. Afortunadament no n´hi va haver per tant i va quedar força bo. Al dinar on el vaig portar n´hi havia un de pastisseria que, sense cap mena de dubtes, estava moooolt més bo, però el meu va donar “el pego”!

Ingredients:

4 cullerades soperes de farina

2 cullerades soperes de “maizena”

5 cullerades soperes de sucre

3 ous

1 clara

una mica de vainilla en pols

1 culleradeta de llevat

una mica de sal

margarina

sucre glass

nata montada de pastisseria (o el que vulgueu per al farcit)

Començarem preparant la massa. Batre a punt de neu quatre clares amb un pessic de sal. Afegir-hi tot seguit els rovells, el sucre i, finalment i a poc a poc, la barreja que haureu fet amb la farina, la maizena i el llevat.

Untem amb margarina la plata del forn i a sobre un paper anti adherent també untat amb margarina. Foc suau (160) uns 35 minuts. Crec que en el meu cas van ser menys, per tant s´ha d´anar controlant.

Mulleu un drap de cuina, l´exteneu al marbre i poseu-hi la massa a sobre. Poseu ara el farcit (nata en el meu cas) immediatament, no espereu a que es refredi (com vaig fer jo…) perquè podria trencar-se quan ho volguessiu enrotllar. No em va passar però va anar de poc.

Ho reserveu fins que es refredi, ho guardeu a la nevera i abans de servir-ho hi tireu sucre glass per sobre.

~ per picanyol a 22/09/2011.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: