La Pasta fresca: mini curs de fer pasta a casa
Doncs sí, un altre cursillo…quelcom pendent des de fa molt temps, concretament quasi deu anys, que és el temps que he tingut endreçada en un altell la màquina de fer pasta que em va regalar ma mare poc temps després d´estrenar pis. Recordo intentar fer uns tagliatelle al fungi i que em quedessin amb un gust de farina espantós, seguint les instruccions d´un llibre potser no del tot recomanable (o sí? li hauria de fer un cop d´ull de nou potser…). I des de llavors, el silenci. Clar, no hi ha res més fàcil que anar a comprar pasta fresca a qualsevol botiga de productes italians que darrerament estan sortint com a bolets per mitja Barcelona. Abans només hi havia el “Da Giorgio” i els “italians” del carrer Santaló, però ara fins i tot als mercats ja hi ha parades on comprar excel.lent pasta fresca. Així que…per què complicar-se la vida? Doncs bàsicament per curiositat, per ganes d´apendre a fer-ne d´una vegada i per ganes d´utilitzar la màquina “ditxosa”, que per alguna cosa la tinc, no? Al final de set sessions només la vam utilitzar tres vegades, però bé, algunes d´elles van ser molt útils. I de pas he comprovat que apart de ser quelcom relativament fàcil és un excel.lent activitat per fer-te ajudar pels fills, en el meu cas per la Raquel, i que s´ho passi d´allò més bé.
Les receptes seran en principi de com fer la pasta en sí i la recepta del plat pròpiament dita podrà variar lleugerament respecte al curs que vaig seguir a la Casa Elizalde impartit per una parella d´italians (s´anaven alternant les classes) d´un col.lectiu anomenat “Ama al italiano“, la simpàtica Michaela i el més seriot Niccoló.
He de dir que el dia que es van fer els Tortellini i els Capellacci no hi era, així que la cosa serà més complicada del que ja sembla d´entrada, i el “ragú” que acompanya als Strozzapreti no el vam fer a classe perquè triga vora de tres hores a fer-se i el Niccoló ens va donar la recepta, així que el dia que publiqui la recepta serà quelcom semblant a una estrena en tota regla…
Raviolis: alla parmigiana, ricotta e spinaci i bolognesa
Orecchiette al pesto de festucs
Colorejar la pasta:
Tagliatelle al nero di seppia…amb sèpia
Papardelle de carbassa al funghi porcini
Canelons verds farcits d´espinacs amb panses i pinyons
Raviolis de xocolata (postre, la pasta colorejada és amb cacau en pols i el farcit és dolç!)