Marmitako (112/164)

Un clàssic! L´aplicació de la recepta es basa en dues versions diferents, una del receptari i l´altre d´un llibret que tinc de receptes del Martín Berasategui. Vaig anar seguint la seva fins que al final vaig optar per fer cas de la del receptari en el moment de coure el bonítol, però he de dir que ambdues s´assemblaven força. En una hi havia tomàquet, en l´altra no, en una es marcava primer el bonítol i al final es rematava la feina fent-lo coure amb totes les patates (1080) mentre que a l´altra nomès es saltejava al final, sense coure´l amb el guisat….

Ingredients (6 px):

1 bonítol sense espines, tallat a daus

6 patates

brou de bonítol (fet amb el cap i les espines, pastanaga, porro i ceba, 30 minuts)

1 pebrot vermell

2 pebrots verds

1 cullerada de polpa de pebrot “choricero”

1 ceba tendra

1 dent d´all

1 tassa de salsa de tomàquet o una cullerada de tomàquet concentrat

2 bitxos

pebre vermell

Els ingredients són els de la recepta del Berasategui, així que us explicaré el procés. Primer es posa a bullir el brou de bonítol, es cola i es reserva calent. En una cassola gran es sofregeix la ceba tendra i l´all. Es pelen les patates, es tallen escapçant-les, es donen unes voltes i s´hi tira el pebre vermell, la cayena, el tomàquet, el pebrot “choricero”  i finalment es cobreix tot amb el brou. Coure a foc mitjà durant una mitja hora, una mica més potser, depenent del gruix de les patates.

Quan manca poc temps per acabar de coure les patates es tallen ben petits els pebrots i es saltegen breument al wok, o en una paella amb l´oli ben calent si no en teniu. Es fa el mateix amb el bonítol però sense barrejar-ho a l´olla de les patates. Això en versió Berasategui. Podeu optar, com vaig fer jo, en fer un “mix” de les dues versions. Jo concretament vaig saltejar el pebrot, molt poc, el vaig tirar a la cassola i desprès vaig tirar-hi els daus de bonítol. Pràcticament es van coure amb l´escalfor de la cassola, intentant evitar que es fés massa, i va quedar super super bo.

~ per picanyol a 19/07/2011.

Una resposta to “Marmitako (112/164)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: