Curs de cuina moderna
Doncs sí, un nou curs, i aquest força llarg, sis mesos ni més ni menys, un dia a la setmana i classe d´un parell d´horetes on es feien entre dos i tres plats. He decidit fer-los tots per una raó: si faig aquest curs és per aprendre a cuinar nous plats amb noves tècniques i amb un enfoc més actual, més “modern”. Vaja, a les antípodes de l´anterior receptari, el del llibre d´en Lladonosa. El curs el faig a l´escola de cuina “Bell Art” fins a finals de juny, i com que tinc moltes receptes “atrassades” miraré d´anar publicant sempre que pugui.
El llistat de receptes és el següent:
Crema de Carbassa amb tortellinis casolans de “Philadelphia”
Cua de bou farcida de fruits secs
Tagliatelle negres amb cloïsses, gambes, geleé de julivert i cruixent d´all i bitxo
Calamarsets amb verdures a l´estil oriental
“Tatin” de carxofes amb salsa de formatge
Amanida tèbia de “mollejas” amb fresons
“Sella” de xai farcida de bulghur
Sopa freda de poma amb sardines marinades
“Vol au vent” de llamantol
Filet de porc “hojaldrado” amb patata emmascarada
Galta de porc farcida de “duxelle” amb patata duquesa
“Soufflé” ètnic de gambes i pollastre
Magret farcit de llagostins amb “chutney” de verdures
Filet de dorada amb escames de patata i falsos pèsols
Guatlles farcides de fruits secs
Rap amb salsa de cava i flam d´espinacs
Deconstrucció de truita de riu a la navarra
Deconstrucció de truita de patates
Ales de pollastre lacades amb rotlles vietnamites
Remenat de gambes i alls tendres amb pa de cervesa
Bacallà gratinat amb allioli de romaní, tomàquet confitat i caviar d´albergínies
Arròs caldòs amb bacallà, favetes i moixernons
Cuixa de pollastre farcida de llagostins amb salsa mixta
Milfulles de patata amb “ratatouille” i glacé d´au amb aire de cilantre
Timbal de bacallà confitat amb mermelada de ceba, pebrot i olivada
“Carré” de xai rostit amb mel i sèsam
“Escalopa” de salmó al vapor, blinis d´avellana i salsa de vi blanc
Col amb guatlles en dues textures
Presa de porc amb gelat de formatge fresc, pastís d´olives i pebrot vermell
“Chateaubriand” a la “perigourdinne” amb pa de ceba i xampinyons
Caneló cruixent de jarret de porc amb mango i agredolç de ceba
Crema freda d´ametlles amb broxeta de cherry i picatta
“Chartreuse” de faisà
Flor de carbassó amb mousse de pollastre
Picantons amb “crosta” aromàtica
Turbot amb salsa de blat de moro i vainilla sobre un llit de polenta
Crema d´espàrrec verds amb royale de shiitake
Ravioli de bacon amb cargols, favetes i crema de xirivia