foodandfoot?
Food = Menjar
Foot, de football = Futbol
Pues eso. Les meves dues grans passions apart de la música, que ha estat a més la meva feina els darrers vint anys , malgrat que ara mateix estic més fora que dins del mundillo. Tot i això em resisteixo a deixar-ho; la meva escassa activitat laboral passa ara mateix per la música, però tot i que tindrà un espai en aquest bloc no serà ni de bon tros la principal protagonista. De fet parlaré més dels meus fills, la Raquel de 3 anys i el Nil que està al caure (sí, Nil de “Neil”…), que dels discos que em compri, que per vàries raons cada vegada són menys. Potser de tan en quan publicaré un post parlant de les darreres novetats que he adquirit, sempre en vinil, o del que em semblen les llistes del millor de l´any de vàries revistes, o ves a saber de què més… Prefereixo parlar del Barça, que collons. Tot sovint escolto el “Tu diràs” de RAC 1 per les nits i em veig a mi mateix opinant sobre el què s´està dient. Puc optar per enviar un missatge a través del seu facebook o publicar un post sobre la política de renovacions de can Barça, la darrera exhibició del primer equip o el per què no va gent al “mini.” I, naturalment, comentarem la jornada de cada cap de setmana. I d´altres coses, dependrà del dia o del meu estat d´ànim. Potser fins i tot algun dia parlo de l´Espanyol i li demostro al senyor Luis García que no els odiem pas, i que potser son ells els que tenen un problema amb l´altre equip de la ciutat i no nosaltres. O del Madrid, perquè…què seria de nosaltres els culés sense ells?
Pel que fa a la cuina, el cuquet de fer un bloc va venir desprès de veure una peli molt entretinguda i entranyable, “Julie and Julia”, on la Julie decideix posar-se un repte: cuinar totes les receptes del “llibre dels llibres” de cuina dels EUA, escrit per una senyora que es deia Julia Child. I fer-ne una cada dia. Jo no tinc aquest llibre però a casa en tinc molts, i apart de fullejar-los, que m´encanta, no els hi faig el cas que els hi hauria de fer. I com que per desgràcia ara tinc força temps he pensat que m´hi he de posar (a fer les receptes dels llibres que tinc…), i començaré per un autèntic clàssic de la cuina espanyola: “1080 recetas de cocina” de la Simone Ortega. No les faré totes, n´hi ha que no m´interessen gens (les de llegums, per exemple) i d´altres son molts repetitives, així que en faré una selecció, en publicaré la llista i aniré fent. Desprès en vindrá un de molt especial, el llibre de receptes d´una amiga de la meva mare, veritable bíblia del bon menjar casolà, i mai més ben dit. I molt més…Apart d´això parlaré de les meves classes de cuina a l´escola de Cuina Montserrat Seguí (el seu llibre “Cocinar es fácil” és l´altra gran referència de la cuina espanyola-catalana, i objectiu d´un servidor per més endavant), dels dinars i sopars que faig a casa amb amics i de les poques vegades que surto a sopar, una altra gran passió que per desgràcia no puc practicar gaire sovint. O dels números de la revista Cuina o de qualsevol altra activitat relacionada amb la gastronomia que dugui a terme. I es que menjar, i també cuinar, és un dels gran plaers d´aquesta vida. I, sobretot, menjar bé.
No tinc cap altra pretensió que passar-m´ho bé escrivint, i si algú aprèn alguna cosa o sobretot disfruta o es distreu llegint els meus posts doncs encantat de la vida, els vostres comentaris i/o suggeriments seran per descomptat tinguts en compte, llegits i contestats.
I deixeu-me per acabar aquest escrit de presentació que sigui una mica tòpic i us desitgi “bon profit” i cridi “força Barça!”.
Salut
Marc.