Calamars farcits (58/164)

Feia temps que ho volia fer, fins i tot abans de posar-m´hi amb el blog. Recordo haver-ne fet una vegada fa uns quants anys, una recepta de la Ruscalleda que era mega bona…i amb una dosis extra de complicació que aquesta no té. Senzilla, com quasi tot el receptari del llibre, i bona. Crec que no em va acabar de quedar bé, malgrat que a casa va agradar molt.

Ingredients (2 px)

1 calamar per persona

100 grams de carn picada (a la recepta posa de porc, jo vaig fer de vedella…)

1 our dur

1 ceba

farina

vi blanc

1 litre d´aigua/brou de peix/amb dues pastilles de brou de peix

julivert

Barrejar la carn picada amb les potes dels calamars ben picadetes, l´ou dur i una mica de julivert. Enfarinar i fregir/marcar.

En una cassola, la mateixa on els haureu fregit, sofregir la ceba ben picada fins que es dauri, afegir-hi una cullerada de farina, donar-hi unes voltes i acte seguit posar-hi el vi i el litre (aprox) de líquid. A la recepta posa aigua, però molt millor que aquesta aigua porti dos cubets de brou de peix o si teniu brou congelat doncs també (prèviament descongelat, eh). Tapar-ho i deixar-ho coure a foc lent durant una hora.

Bons, però pel meu gust el farcit no em va acabar de quedar bé. Estava com fat, i també una mica sec, poc melós. Potser pel fet d´haver-hi posat carn picada de vedella en comptes de carn magra de porc. En un primer moment no hi vaig pensar però ara que ho escric crec que pot ser una de les raons. També que ho vaig deixar coure més d´una hora, no ho crec però.

En fi, sigui el que sigui repetiré, és un plat que m´agrada molt.

~ per picanyol a 11/05/2011.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: