Tres pisos de truites amb salsa de tomàquet (101/164)
Abans que res, un consell: per fer aquesta recepta heu de ser com a mínim quatre, i diria que sis és el número ideal de comensals. Es podria estirar fins a vuit però llavors hauríeu de fer un segon o una amanida contundent per acompanyar o de primer plat. La qüestió és que feia temps que ho volia fer i queda la mar de bé…
Ingredients:
8 ous
2 carbassons grans
3 patates
1 ceba gran (opcional)
1 bossa d´espinacs (ja nets, crec que de 250 gr.)
salsa de tomàquet
La cosa està clara, oi? S´han de fer tres truites; una de patata i ceba (o només de patata, com vulgueu), una de carbassó i una d´espinacs. Tres ous per a les dues primers i dos per a la d´espinacs. Sofregiu la patata i ceba per un cantó i el carbassó per un altre, desprès ho barregeu amb els ous respectius i un cop fetes les poseu una a sobre de l´altra, la de patata a sota. Els espinacs jo els vaig saltejar en comptes de bullir-los, i com que no en tenia molts (és increíble el que arriben a reduïr-se…) doncs vaig utilitzar dos ous, que ja està bé si tenim en compte els sis que tene les altres dues. La salsa de tomàquet la vaig fer “a pèl”, vaja, sense ceba, utilitzant tomàquet de llauna triturat i posant-hi sal i sucre.
Al final es posa la truita d´espinacs a dalt de tot i la salsa de tomàquet per sobre…super bo!
Reblogged this on Celler-Adocse.