Pollastre al forn amb salsa de suc de taronja (104/164)

Penúltima recepta de pollastre…sniff, les trobaré a faltar, tot i que potser faig un nou reajustament del receptari (algunes receptes cauran, i n´hauré d´escollir de noves per “complir” amb el fet de fer-ne 164) i n´incloc alguna més. Amb aquesta vaig tornar a triomfar, tot i que en la meva obsessió per reduïr la salsa vaig acabar fent-ne curt…pel meu gust, naturalment…

Ingredients (4 px):

un pollastre sencer

llard

vi ranci

3/4 talls de “bacon”

per a fer la salsa:

1 cullerada i mitja de sucre glass

1 cullerada sopera de vinagre

1 vas d´aigua (de vi)

1 culleradeta d´extracte de carn

1 culleradeta de fècula de patata

3 taronges

Posem el pollastre al forn, prèviament untat amb llard i amb el bacon repart: un a dins del mateix pollastre, l´altre embolicant una cuixa, l´altre un pit, etc. Deixem que el llard es desfaci i el ruixem amb vi ranci. Uns 3/4 d´hora al forn a 180 graus.

I mentre es fa el pollastre fem la salsa. Posem el sucre en una paella  i quan comença a daurar-se hi afegim el vinagre (en aquesta acció retireu la paella del foc), una mica d´aigua, el suc de les taronges i l´extracte de carn. Jo d´això no en tenia i vaig posar una mica de pastilla de brou de carn dissolta en una mica d´aigua. Ho deixem coure uns cinc minuts aprox, i després hi posem la fècula de patata per espessir-ho. Bé, aquí potser hauria d´explicar que en no tenir clar on trobar aquest ingredient vaig optar per comprar (a granel, al mercat) una mica de puré de patates en pols, i de pas vaig utilitzar tot el que em sobrava (que era quasi tot) per fer un puré de patates “sintètic” (horror!!!, je je), ja que a la recepta original recomanàven utilitzar-lo d´acompanyament del plat.

Quan el pollastre està llest el tallem a quarts i tirem tot el suquillo a la salsa, deixem reduïr una mica més fins que tingui la textura correcta. Em vaig trobar que de tant deixar-ho coure (era necessari, d´altra banda, tot s´ha de dir…) no va quedar molta salsa. Sí per als que van triar cuixa i una mica just per als que vam menjar pit, pero en qualsevol cas he de dir que va quedar molt bo, molt.

Anuncis

~ per picanyol a 07/07/2011.

Una resposta to “Pollastre al forn amb salsa de suc de taronja (104/164)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: