Tarta de poma (123/164)
Tornem als postres per oferir un clàssic etern: la clàssica tarta de poma, en aquest cas amb unes quantes panses i melmelada d´albercorc. és fàcil si escolliu l´opció de comprar la massa pre-cuinada, econòmica i (quasi) igual de bona que la feta a mà, és laboriosa però gens difícil. Jo he probat les dues i en aquesta recepta vaig optar per la feta a casa.
Ingredients:
3 pomes golden
panses (les petites)
2 cullerades soperes de melmelada d´albercoc
1 cullerada sopera de sucre
Fem la massa (com ja he explicat en altres receptes…pasta brisa) o la posem al forn uns minuts si és pre-cuinada. Posar en un cassó mig vas d´aigua, el sucre i les panses. Coure durant deu minuts i deixar reposar.
La massa, si la fem a casa, ha de reposar un mínim d´una hora abans d´estirar-la, dues millor. L´estirem i la posem al recipient per anar al forn. Tallem les pomes finament i les anem posant per tota la superfície de la massa seguint el sentit de les agulles del rellotge. Posar al forn uns 20 minuts a 180 graus o fins que estigui cuita la massa.
Tornem a les panses. Les retirem de l´almibar, hi afegim la melmelada i ho deixem coure uns cinc minuts. Refredar-ho i llavors escampar-ho per sobre de la tarta amb les panses.
Em va quedar força bona…però un pèl insípida. Segueixo pensant què hi mancava. Més melmelada?