Carn adobada i guisada (65/164)

Recepta curradeta, d´aquelles que comences a fer-la el dia abans i continues durant unes quantes horetes l´endemà. I que si no passa res extrany menges de meravella, un guisadet d´aquells amb vi que va fent xup-xup durant hores i que al final queda una carn melosa, amb un regust a vi deliciós i unes ganes de tornar-ho a fer brutals. En breu una segona part, no tant currada però que també promet molt.

Ingredients (4/6 px):

1 kilo i mig de carn per estofar (en aquest cas, jarret, o conill de vedella)

1 ceba gran

1 pastanaga gran

1/2 litre de vi negre

2 fulles de llorer, farigola, julivert

1/3 de vas de vinagre

2 grans d´all

150 gr. de cansalada virada fresca

1/2 litre d´aigua

sal, pebre, oli d´oliva

Teniu la carn tallada a daus. La poseu en una cassola gran (que es pugui tapar) i a dins hi tireu la ceba i la pastanaga tallades, les herbes (llorer, farigola, julivert), els grans d´all, el vinagre i el vi. Salpebreu-ho i deixeu-ho marinar durnat deu hores, en un lloc fresc, fora de la nevera.

Unes 3 hores abans de dinar enretireu els trossos de carn i reserveu apart tota la marinada. A la cassola d´haver-ho marinat (en el meu cas a la cocotte) poseu oli per fregir la cansalada,  tot seguit una ceba tallada petita i quan estigui tot ben dauradet els trossos de carn. 10 minuts més tard tireu-hi tot l´adob i deixeu reduïr el líquid a la meitat (aprox, a ull…). Afegir el mig litre d´aigua, tapar i deixar coure a foc lent durant dues hores, fins i tot tres depenent de com estigui la carn. En el meu cas crec que van ser dues hores i mitja.

La recepta acaba aquí, però jo vaig decidir que volia una salsa ben bona, així que vaig triturar-ho tot i ho vaig passar pel col.lador xinès. Resultat: una salsa boníssima!

Per acompanyar resulta ideal un puré de patates fet a casa, a la forquilla (o amb el minipimer si voleu que us quedi ben fi) amb llet calenta i mantega.

Un dels plats que personalment m´ha agradat més i m´ha fet més il.lusió que quedés bé. Què dic jo ara, molt bé!

~ per picanyol a 18/05/2011.

Una resposta to “Carn adobada i guisada (65/164)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: