Pastís de verat i patata (154/164)
Una petita sorpresa. Escollit a darrera hora, va resultar ser molt fi i adient per a ser utilitzat com a segon plat i com a toc especial fent-lo acompanyar de salsa pesto. Boníssim!
Ingredients (8 persones):
1 verat gran o dos mitjans (800 grams)
1 kilo de patates (vermelles…millor, però no és imprescindible)
1 ceba
1 vas de crema de llet
4 fulles de llorer
1 cullerada sopera de tàperes
farigola
oli, sal i pebre
Salsa pesto (opcional)
Tomàquets cherry (opcional)
El peix l´heu de tenir preparat sense espines ni cap. El primer que farem però serà bullir les patates, i mentre van fent potxar una ceba. Fet això serà moment de fer els barats, a la planxa millor, i tallar-ne una petita part en filets. La resta s´esmicolarà amb la ceba i les patates, les tàperes, una mica d´oli i la crema de llet. Salpebrar i afegir-hi una mica de farigola ben esmicolada.
Posar al fons del motllo els filetets de barat que haureu reservat d´abans juntament amb un parell de fulles de llorer i farigola. Hi tirem la barreja, anivellem i ho coronem amb dues fulles més de llorer. Ho tapem amb paper d´aluminu i ho deixem unes tres horetes en un lloc fresc. Passada aquesta estona cap a la nevera falta gent, amb unes llaunes tipus de Coca-Cola a sobre. Deixar-ho resposar un mínim de dotze hores.
Al llibre proposa servir-ho amb una maionesa clareta. Jo no crec que lligui gaire. Molt millor amb uns tomaquets cherry de cultiu biològic i una salsa pesto recén feta. Si ho remateu amb unes russinyols molt millor, però això ja seria “rizar el rizo”.
En fí, molt recomanable per a quan tingueu convidats, i preferentment servir-ho com a segon plat. De primer alguna cosa tipus carpaccio, o una amanida de rúcula fresca amb làmines de parmesà i bressaola.
Reblogged this on Celler-Adocse.