Llom de porc amb pomes (120/164)
Variant de l´altra recepta que vaig presentar fa poc, la del llom amb pinya. Similar mètode de preparació i cocció, fruita diferent. Fàcil, ràpid i bo. Sense exagerar, però pot anar bé per a dies que no saps què fer…
Ingredients
1 kilo de llom de porc fècula de patata/maizena
50 grams de mantega sucre, aigua, sal
6 pomes
xerès
llard
Untar tot el llom amb sal una hora abans de coure´l. Passat aquest temps s´unta amb llard i es posa al forn, a uns 180 graus, durant uns 30/40 minuts. Es va ruixant amb xerès i aigua, donant-li la volta de tan en quan. A mitja cocció s´hi afegeixen les pomes, pelades i tallades a quarts. Se´ls hi posa una mica de margarina a sobre de cada una, es ruixen amb una mica més de xerès i si quan la carn ja està encara els hi falta una mica doncs les deixem una estona més al forn, però no crec que faci falta.
Per fer la salsa s´escalfa tot el liquid de la cocció en una cassoleta i s´hi tira una mica de maizena per espessir-la. El llom es talla a trossos i es serveix acompanyat d´unes quantes pomes.