Llom de porc amb pomes (120/164)

Variant de l´altra recepta que vaig presentar fa poc, la del llom amb pinya. Similar mètode de preparació i cocció, fruita diferent. Fàcil, ràpid i bo. Sense exagerar, però pot anar bé per a dies que no saps què fer…

Ingredients

1 kilo de llom de porc                                                                            fècula de patata/maizena

50 grams de mantega                                                                           sucre, aigua, sal

6 pomes

xerès

llard

Untar tot el llom amb sal una hora abans de coure´l. Passat aquest temps s´unta amb llard i es posa al forn, a uns 180 graus, durant uns 30/40 minuts. Es va ruixant amb xerès i aigua, donant-li la volta de tan en quan. A mitja cocció s´hi afegeixen les pomes, pelades i tallades a quarts. Se´ls hi posa una mica de margarina a sobre de cada una, es ruixen amb una mica més de xerès i si quan la carn ja està encara els hi falta una mica doncs les deixem una estona més al forn, però no crec que faci falta.

Per fer la salsa s´escalfa tot el liquid de la cocció en una cassoleta i s´hi tira una mica de maizena per espessir-la. El llom es talla a trossos i es serveix acompanyat d´unes quantes pomes.

~ per picanyol a 11/08/2011.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: