Vedella a la cassola amb bolets (160/164)
Una variant de la clàssica vedella amb bolets…de fet és en aquesta ocasió un tall rodó amb fredolics i cuinat amb “fondo oscuro” o brou de carn fet a casa. Triga tot una mica però crec que el resultat paga la pena, i a més a més segur que queda brou per a una o més ocasions.
Ingredients:
un rodó de vedella de kilo/kilo i mig
Oli, aigua o brou de carn i xerès dolç
1/2 kilo de bolets
Marcar bé la carn dins d´una cocotte durant un quart d´hora. Afegir-hi el vi dolç (jo no en tenia i vaig posar xerès sec…a la recepta diu dolç o vi de “malaga”), l´aigua (o el brou de carn) i coure durant mitja hora. Passat aquest temps hi afegiu els bolets i que segueixi fent la xup xup mitja hora més.
La salsa que us quedarà serà probablement massa líquida. Es tracta d´espessir-la, ja sigui amb “maicena”, fent una beixamel (amb la salsa en comptes de la llet) o reduint sense res adicional.
Jo hi vaig posar fredolics com a bolet i va quedar super bo!