Caldeirada 153/164
Aquesta recepta la vaig adaptar una mica a les meves necessitats…o creences. Això de tenir un peix al forn durant una hora em semblava i em segueix semblant excessiu, si bé es cert que no vaig intentar-ho. Jo us explico la recepta tal qual segons el llibre i al final comentaré les petites trampetes que vaig fer…
Ingredients (6 px):
mig kilo de peix (sardina, besug, lluç…)
3 tomàquets grans (300 gr.)
2 cebes mitjanes (250gr)
3 peborts verds
3 patates grans (350 gr.)
1 cullerada rasa de pebre vermell dolç
1 vas petit d´aigua
2 dents d´all picats
oli, sal
Posem en una safat de les que van al forn dues cullerades soperes d´oli. Fem primer una capa amb la meitat de les cebes i tot seguit una amb les patates tallades a rondanxes molt fines. A sobre de les patates posem la meitat dels tomàquets (pelats) i tallats a trocets i després la meitat dels pebrots, tallts finets. A continuació el peix, desespinat, cobrint-lo amb all i julivert. Ho acabem amb la meitat de les cebes, tomàquets i pebrots que ens quedaven. Hi tirem quatre cullerades soperes d´oli i el pebrot vermell dissolt en l´aigua.
Ho tapem amb paper d´alumini i al forn. Els primers deu minuts força fort, els cinquanta següents a foc lent.
Fins aquí la teoria. Jo ja us he dit al principi que vaig fer trampes. Ho vaig posar al forn sense el peix i sense la segona capa de ceba, tomàquet i pebrot, que la vaig anar sofregint a poc a poc mentre s´anava coent el que tenia al foc. Quan portava uns 40 minuts vaig posar el peix (lluç) i a sobre el sofregit de ceba, tomàquet i pebrot, i ho vaig deixar coent-se al forn tot plegat uns quinze minuts.
El resultat va ser espectacular. Crec que ho tornaré a probar tal i com explica la recepta i utilitzaré peix congelat, així si no queda gaire bé no em sabrà tan greu…
Reblogged this on Celler-Adocse.