Caldeirada 153/164

Aquesta recepta la vaig adaptar una mica a les meves necessitats…o creences. Això de tenir un peix al forn durant una hora em semblava i em segueix semblant excessiu, si bé es cert que no vaig intentar-ho. Jo us explico la recepta tal qual segons el llibre i al final comentaré les petites trampetes que vaig fer…

Ingredients (6 px):

mig kilo de peix (sardina, besug, lluç…)

3 tomàquets grans (300 gr.)

2 cebes mitjanes (250gr)

3 peborts verds

3 patates grans (350 gr.)

1 cullerada rasa de pebre vermell dolç

1 vas petit d´aigua

2 dents d´all picats

oli, sal

Posem en una safat de les que van al forn dues cullerades soperes d´oli. Fem primer una capa amb la meitat de les cebes i tot seguit una amb les patates tallades a rondanxes molt fines. A sobre de les patates posem la meitat dels tomàquets (pelats) i tallats a trocets i després la meitat dels pebrots, tallts finets. A continuació el peix, desespinat, cobrint-lo amb all i julivert. Ho acabem amb la meitat de les cebes, tomàquets i pebrots que ens quedaven. Hi tirem quatre cullerades soperes d´oli i el pebrot vermell dissolt en l´aigua.

Ho tapem amb paper d´alumini i al forn. Els primers deu minuts força fort, els cinquanta següents a foc lent.

Fins aquí la teoria. Jo ja us he dit al principi que vaig fer trampes. Ho vaig posar al forn sense el peix i sense la segona capa de ceba, tomàquet i pebrot, que la vaig anar sofregint a poc a poc mentre s´anava coent el que tenia al foc. Quan portava uns 40 minuts vaig posar el peix (lluç) i a sobre el sofregit de ceba, tomàquet i pebrot, i ho vaig deixar coent-se al forn tot plegat uns quinze minuts.

El resultat va ser espectacular. Crec que ho tornaré a probar tal i com explica la recepta i utilitzaré peix congelat, així si no queda gaire bé no em sabrà tan greu…

~ per picanyol a 10/10/2011.

Una resposta to “Caldeirada 153/164”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: