Cuixa de bé farcida (56/164)

Un “petit” repte. Ideal pera fer-ho quan dines amb uns quants amics, i encara millor si alguns d´ells tenen bastanta més idea que tu de fer segons quines coses. Imprescindible ajuda per fer la salsa i el puré per part de la nostra amiga Cris, l´experiència de fer una cuixa farcida va estar molt i molt bé.

Ingredients:

1 cuixa de bé desossada

6 salsitxes fresques

100 gr. de xampinyons

1 vas de xerès (que en van ser dos…)

20 gr. margarina

1/2 vas d´aigua

suc de llimona

farina

oli, sal, pebre

herbes aromàtiques

Demaneu a la carnisseriaque us desossin la cuixa, fer-ho vosaltres mateixos és missió molt complicada…vaja, jo ni ho probaria.

Per fer el farcit comenceu per netejar i tallar els xampinyons, i els poseu a fer en una paella amb mantega, unes gotes de suc de llimona, sal i pebre. Quan estiguin els barregeu amb les salsitxes, a les quals els hi haureu tret la pell, una mica de xerès i les herbes. Poseu el farcit dins de la cuixa, al mig, per la zona on més o menys hi havia l´os. Per lligar-la podeu optar per cosir-la o per posar-la dins d´una malla (us la poden donar a la carnisseria mateixa). Posar-la dins d´una malla pot semblar senzill però no ho és, al lloro. El millor és tallar una ampolla d´aigua per la meitat, posar-hi la malla i desprès la cuixa…ara, si algú us ajuda molt millor. Superat aquest petit tràngol enfarineu la cuixa i poseu-a al forn. Ruixeu-la amb 3 cullerades d´oli, un vas de xerès i l´aigua, i avanti,forn mitjà durant una ahora aprox. Durant la cocció es convenient donar-li unes quantes voltes i afegir-hi una mica de líquid (si teniu brou de carn, molt millor), ja sigui aigua o més xerès, ja que nosaltres ens anavèm quedant sense líquid i, per tant, sense salsa.

Al final, per tenir força salsa la Cris va afegir “maizena” al líquid que havia quedat de la cocció i una mica d´aigua. Brillant, va haver-hi salsa de sobres.Per acompanyar la Cris va fer un puré de patates deliciós. A la manera tradicional de sempre (patates bullides, llet, margarina) i per a que quedés super fi ho va passar pel minipimer. Un altre toc brutalíssim!

Va quedar molt bo!

~ per picanyol a 09/05/2011.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: