Musclos amb mantega, all i julivert (24/164)

Des de fa pràcticament deu anys que els musclos, sempre de roca (o quasi sempre), ens els mengem igual: amb un rajolí d´oli i tapats a la paella, res més. Potser alguna vegada hi posem una mica de vi blanc o una fulla de llorer, però normalment ho fem nomès amb un xic d´oli. Fa temps vam servir-los d´aperitu amb guacamole, i la combinació és fantàstica: en comptes d´agafar el guacamole amb els “doritos” o amb pastanagues ho fas amb una closca del musclo, la que té el “bitxo” enganxat. Aquesta vegada ho fem d´una manera senzilla i eficaç que és característica del restaurant “Los Caracoles” i que milers d´altres deuen haver copiat…

Ingredients:

1 kilo de musclos

1 vas d´aigua freda

1 vas de vi blanc i “xalota”

herbes aromàtiques

150 grams de mantega (o la que necessiteu)

2 dents d´all

julivert (força…)

Feu els musclos en una paella (tapada) amb l´aigua, el vi, la xalota picada (o en el seu defecte una ceba) i les herbes fins que tots s´hagin obert. Guardeu només la closca que té el musclo i les poseu en una safata gran per anar al forn. En un bol barregeu la mantega (tova però en cap cas fosa…senzillament la treieu de la nevera una estona abans d´utilitzar-la) amb l´all i julivert picat ben fi, i en poseu una mica (amb una cullereta o amb la punta d´un ganivet) a cada musclo. Ho poseu uns pocs minuts al forn, amb un parell n´hi ha prou si el forn està prèviament escalfat, i ho serviu. Per als que l´all cru els hi repeteixi o no el tolerin bé suggereixo sofregir-lo una mica i desprès barrejar-lo amb l´all i la mantega. Jo ho vaig fer per tandes, una amb all cru i l´altre sense, i va agradar més la de l´all sofregit. Però bé, a gust de cadascú!

~ per picanyol a 06/04/2011.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: