Cors de carxofa amb calamarçons (123/135)
Aquí es tracta de currar-se unes bones carxofes, com per exemple les “Carxofes a la romana” que ja vaig publicar fa uns dies, i afegir-hi els calamarsets. De totes maneres us explico com és aquesta recepta en concret i feu el que vulgueu, je je, per si de cas ja he linkat l´altra recepta.
Ingredients:
12 carxofes
12 calamars petits
2 pastanagues
2 dents d´all
2 cebes
vi blanc
brou de verdures/peix
llorer
farigola
julivert
llimona
Pelem les carxofes fins a quedar-nos només amb la part del cor. Els reservem en aigua amb llimona (amb farina també va molt bé). Fem un sofregit amb la ceba, la pastanaga, els alls i les herbes aromàtiques. Hi afegim els cors de carxofa i a foc lent ho deixem coure uns quinze minuts cobrint-ho amb brou de verdures o de peix, un quart de litre aprox, màxim mig. Saltegem al final els calamarsets i ho acompanyem amb el brou de la cocció reduit a textura de salsa (cosa que no vaig fer i recomano!)