Moussaka (91/135)

 

Un petit gran clàssic, barrejar quelcom tan bo com l´albergínia amb carn de xai picada i beixamel és sempre un  veritable plaer!

Ingredients:

3/4 albergínies

mig kilo de carn picada de xai (aprox)

1 ceba

1 branca de canyella

tomàquet triturat (un quart de litre aprox)

50 gr de mantega

50 gr de farina

mig litre de llet

2 ous

nou moscada

parmesà ratllat

sal, pebre

Fregirem les albergínies tallades a rodanxes després d´haver-les tingut una mitja hora “suant” amb sal en un colador o quelcom semblant. Paral.lelament podem començar a sofregir la ceba (millor si és vermella) i quan aquesta estigui dauradeta hi afegim la carn de xai picada. Salpebrem i una estoneta de res més tard hi posem la branca de canyella, una mica de nou moscada i el tomàquet triturat. Ho cobrim amb aigua o brou de xai/vedella, pugem el foc i deixem coure fins que quedi sequet.

Mentrestant anem fent la beixamel. Quan la tenim llesta incorporem els ous batuts i dues cullerades de formatge ratllat, i amb aquesta barreja cobrirem una safata on hi haurem posat primer les albergínies i tot seguit la carn picada. Ho cobrim bé amb formatge ratllat bé amb pa ratllat i quan estigui gratinat ja tindrem un deliciós (i contundent) plat per menjar-nos!

IMG_5457

~ per picanyol a 16/02/2014.

Una resposta to “Moussaka (91/135)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: