Börek a l´estil Diván (29/135)
Això, amb pasta fullada feta a casa, deu ser espectacular. I amb pasta fullada (hojaldre) pre-cuinada va quedar boníssim…i estem parlant de pollastre amb ceba i herbetes, res més…algún dia probaré de fer-ho 100% jo, de moment em conformo amb la pasta pre-cuinada.
Ingredients:
1 pack de pasta fullada pre-cuinada
1 pit de pollastre
1 ceba grossa
3 grans d´all
anet
farigola
1 ou
sal, pebre
sèsam torrat
1 iogurt
dos talls de cogombre
Primer tallarem a filets el pit de pollastre i a la seva vegada els filets en tires. En una paella fem un sofregit de ceba i all, i quan ho tenim ben caramelitzat hi afegim el pollastre, donem unes voltes (es cou de seguida) i hi incorporem l´anet (una mica), la farigola, sal i pebre. Donem unes quantes voltes a tot plegat a fi que s´integrin bé les herbes i ho deixem reposar fora del foc.
Estirem la massa (bé, la pre cuinada ja et ve estirada de fet, però si amb el rodó l´estires una mica més guanyes uns quants “böreks” més) i hi fem una mena de rodones amb un motllo, un vas gran i ample, etc. Col.loquem una mica de la farsa al mig de cada rodona, les tanquem fent que quedin com unes boles, les untem d´ou batut i al final hi posem sèsam. Enfornem uns 25 minuts a 180 graus o fins que tots els “böreks” estiguin ben dauradets.
Ho acompanyem amb una salsa de iogurt batut amb cogombre, all, sal i pebre
Senzill, força ràpid i senzillament boníssim! (per cert, “Diván” és un hotel d´Istambul)