Kisir a l´estil d´Antep (11/135)

Antep és una regió de Turquia, i el “kisir” (bulgur) un cosí germà del taboulé, però la sèmola és més grossa, i el plat molt referscant. Té un punt dolç molt bo provinent de la “melaza” de granada, que trobareu en botigues de productes àrabs.

Ingredients:

300 gr de bulgur

1 manat de julivert

3 cebes tendres

fulles d´enciams variats

1 ceba

1 cullerada sopera de concentrat de tomàquet

2 cullerades soperes de “melaza” de granada

1 cullerada de menta seca

1 cullerada de pebre vermell

oli extra verge

sal, pebre

Posem primer a remullar el bulgur amb aigua bullent, cobrint-lo en la seva totalitat. En uns deu minuts estarà llest. Mentrestant piquem el julivert i les dues varietats de ceba. rservem. Afegim el concentrat de tomàquet al bulgur (a la recepta original també hi posen concentrat de pebrot vermell, però d´això no en tinc…) i la ceba “normal”, la menta, el pebre vermell, la sal i oli extra verge. Barregem bé i hi afegim la “melaza” de granada, el julivert i la ceba tendra. Deixem reposar a la nevera i abans de servir-ho rectifiquem de sal, pebre i oli i hi posem les fulles d´enciam. Boníssim, funciona com a complement d´algun altre plat o com a primer.

IMG_4163

~ per picanyol a 16/09/2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: