Kisir a l´estil d´Antep (11/135)
Antep és una regió de Turquia, i el “kisir” (bulgur) un cosí germà del taboulé, però la sèmola és més grossa, i el plat molt referscant. Té un punt dolç molt bo provinent de la “melaza” de granada, que trobareu en botigues de productes àrabs.
Ingredients:
300 gr de bulgur
1 manat de julivert
3 cebes tendres
fulles d´enciams variats
1 ceba
1 cullerada sopera de concentrat de tomàquet
2 cullerades soperes de “melaza” de granada
1 cullerada de menta seca
1 cullerada de pebre vermell
oli extra verge
sal, pebre
Posem primer a remullar el bulgur amb aigua bullent, cobrint-lo en la seva totalitat. En uns deu minuts estarà llest. Mentrestant piquem el julivert i les dues varietats de ceba. rservem. Afegim el concentrat de tomàquet al bulgur (a la recepta original també hi posen concentrat de pebrot vermell, però d´això no en tinc…) i la ceba “normal”, la menta, el pebre vermell, la sal i oli extra verge. Barregem bé i hi afegim la “melaza” de granada, el julivert i la ceba tendra. Deixem reposar a la nevera i abans de servir-ho rectifiquem de sal, pebre i oli i hi posem les fulles d´enciam. Boníssim, funciona com a complement d´algun altre plat o com a primer.