Patates Yogurtlu (106/135)
Plat contundent, en la linea d´altres guisats amb ingredients similars com els cigrons o la carn de xai amb la peculiaritat, ja vista en alguna altra recepta, d´una salsa de yogur que li dona el toc definitiu al plat i que heu d´anar en compte perquè es pot tallar fàcilment. A mi em va passar la primera vegada que vaig fer el plat, boníssim, i a la segona la cosa va quedar millor…però no tant com haguès desitjat, encara es veien alguns petits detalls que revelaven la imperfecció de l´execució de la recepta!
Ingredients:
500 gr de carn de xai desossada, preferentment cuixa
150 gr de cigrons cuits
1 kg de patates
2/3 iogurts
1 ou
una cullerada de farina
sal, pebre
oli
uns brins de safrà
brou de xai/vedella
Posem els brins de safrà amb una mica d´oli i ho deixem infusionar. Saltegem la carn de xai i mentrestant posem a bullir les patates, tallades a daus, amb el brou de carn. Incorporem la carn a les patates i cap a la meitat de la cocció hi afegim els cigrons. Quan quedi poc líquid hi afegirem, a poc a poc, la salsa de iogurt (ou+farina+yogurt, ben remenat/batut amb les varilles) sense deixar de remenar i deixarem coure uns cinc minuts més tot junt. Al final hi posem una mica d´oli amb els brins de safrà.
Es un plat únic, millor per dinar que per sopar!
Reblogged this on Celler-Adocse.