Patates Yogurtlu (106/135)

Plat contundent, en la linea d´altres guisats amb ingredients similars com els cigrons o la carn de xai amb la peculiaritat, ja vista en alguna altra recepta, d´una salsa de yogur que li dona el toc definitiu al plat i que heu d´anar en compte perquè es pot tallar fàcilment. A mi em va passar la primera vegada que vaig fer el plat, boníssim, i a la segona la cosa va quedar millor…però no tant com haguès desitjat, encara es veien alguns petits detalls que revelaven la imperfecció de l´execució de la recepta!

Ingredients:

500 gr de carn de xai desossada, preferentment cuixa

150 gr de cigrons cuits

1 kg de patates

2/3 iogurts

1 ou

una cullerada de farina

sal, pebre

oli

uns brins de safrà

brou de xai/vedella

Posem els brins de safrà amb una mica d´oli i ho deixem infusionar. Saltegem la carn de xai i mentrestant posem a bullir les patates, tallades a daus, amb el brou de carn. Incorporem la carn a les patates i cap a la meitat de la cocció hi afegim els cigrons. Quan quedi poc líquid hi afegirem, a poc a poc, la salsa de iogurt (ou+farina+yogurt, ben remenat/batut amb les varilles) sense deixar de remenar i deixarem coure uns cinc minuts més tot junt. Al final hi posem una mica d´oli amb els brins de safrà.

Es un plat únic, millor per dinar que per sopar!

IMG_5695

~ per picanyol a 15/03/2014.

Una resposta to “Patates Yogurtlu (106/135)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: