Tajin de guatlles (67/135)
Excel.lent recepta marroquí de guatlles estofades, amb espinacs i ous també de guatlles que li donen un toc molt especial. Si no teniu aquests ous feu-ho igualment amb uns de “normals”, vaja, de gallina, que també us quedarà molt bo.
Ingredients:
6/8 guatlles
1 ceba grossa
2 grans d´all
1 manat de julivert
1 manat de cilantre
una mica de gingebre en pols
uns brins de safrà
una mica de cúrcuma
14 ous de guatlla/4 ous de gallina
50 gr de mantega
mig kilo d´espinacs
1/2 litre de brou de pollastre (o qualsevol au)
sal, pebre
oli extra verge
Netegem les guatlles i les tallem de manera que ens quedin separades les cuixes i els pits, quatre trossos per guatlla. Les marquem en una cassola, les reservem i en aquesta cassola hi fem un sofregit amb la ceba i els alls. Quan siguin rossos hi incorporem les espècies. Donem unes quantes voltes al conjunt, de manera que les guatlles s´impregnin bé de tots els sabors i mullem amb el brou. Uns minuts més tard hi tirem el cilantre i el julivert i deixem coure mitja horeta a foc més aviat lent. Mentrestant bullim els espinacs i en fem una mena de mandonguilles. Bullim també els ous de guatlla cinc minuts i al final ho posem tot junt a la cassola i ho deixem coure uns pocs minuts més. Boníssim!