Molls amb pesto d´anous i polenta (98/135)
Recepta interessant per l´acertada barreja de sabors entre el pesto d´anous i la carn, sempre exquisita, dels molls. La polenta és el contrapunt que acaba d´arrodonir el plat, tot i que se´n pot prescindir o substituir per puré de patates…o patates cuites amb pell al vapor, per exemple.
Ingredients:
8 molls
un bon manat d´alfàbrega
oli d´oliva extra verge a discreció
un bon grabat d´anous pelades
parmesà ratllat
sal, pebre
50 gr de polenta
2 tasses de llet
mantega
Preparem primer el pesto, triturant amb el turmix les anous amb l´alfàbrega i el parmesà, tot regat amb una dosis generosa però no abundant d´oli extra verge. A ull, ho sento però mai ho peso. Normalment és un paquet d´alfàbrega dels que ja venen envasada amb safates de porexpan, una o dues cullerades de parmesà, dues cullerades soperes d´anous i oli fins que el veieu al vas del turmix, però amb compte de no posar-ne massa.
La polenta la barregem amb la llet bullint i la mantega, baixant el foc i sense parar de remoure fins a quedar-vos sense llet.
I els molls procupreu de treure´n totes les espines, amb unes pinces les que estan a dins de la carn i demanant a la peixateria que us els filetegin…o fent-ho vosaltres mateixos amb un ganivet ben afilat! Els feu a la planxa, uns tres o quatre minuts per una banda i entre un i dos per l´altra. Si són ben frescos el plat serà espectacular!