Pollastre kedra (124/135)

Fantàstica recepta marroquina d´un pollastre amb suquillo i ceba confitada amb ametlles (això és el que vol dir “kedra”, ceba amb ametlles), fàcil de fer i força ràpida, malgrat que hagi d´estar adobant-se una horeta.

Ingredients:

1 pollastre tallat a quarts (o quatre cuixes)

2 cebes

150 gr d´ametlles torrades

julivert

uns brins de safrà

una culleradeta de curcuma

sal, pebre

brou de pollastre

 

Posarem primer el pollastre, ja amb els quarts tallats, a marinar amb l´adob: julivert picat, safrà, cúrcuma i oli d´oliva. Al Marroc hi posem una mena de mantega rancia que en diuen “smen”, però jo no vaig posar res de mantega. Un cop passada l´hora daureu els talls de pollastre i els reserveu. A la mateixa cassola hi feu, lentament, un sofregit de ceba. Quan estigui poxadeta hi torneu a posar els talls de pollastre i ho cobriu amb brou. A meitat de cocció (15 minuts) hi poseu les ametlles, pelades, i seguiu els quinze minuts més que li falten sense tapar-ho (els primers 15, tapat). Decanteu (separeu, reserveu) el pollastre, la ceba i les ametlles i reduiu el brou a textura de salsa i tindreu un plat exquisit!

IMG_5950

~ per picanyol a 16/04/2014.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: