Pollastre kedra (124/135)
Fantàstica recepta marroquina d´un pollastre amb suquillo i ceba confitada amb ametlles (això és el que vol dir “kedra”, ceba amb ametlles), fàcil de fer i força ràpida, malgrat que hagi d´estar adobant-se una horeta.
Ingredients:
1 pollastre tallat a quarts (o quatre cuixes)
2 cebes
150 gr d´ametlles torrades
julivert
uns brins de safrà
una culleradeta de curcuma
sal, pebre
brou de pollastre
Posarem primer el pollastre, ja amb els quarts tallats, a marinar amb l´adob: julivert picat, safrà, cúrcuma i oli d´oliva. Al Marroc hi posem una mena de mantega rancia que en diuen “smen”, però jo no vaig posar res de mantega. Un cop passada l´hora daureu els talls de pollastre i els reserveu. A la mateixa cassola hi feu, lentament, un sofregit de ceba. Quan estigui poxadeta hi torneu a posar els talls de pollastre i ho cobriu amb brou. A meitat de cocció (15 minuts) hi poseu les ametlles, pelades, i seguiu els quinze minuts més que li falten sense tapar-ho (els primers 15, tapat). Decanteu (separeu, reserveu) el pollastre, la ceba i les ametlles i reduiu el brou a textura de salsa i tindreu un plat exquisit!